Spook koekjes voor Halloween

Halloween staat voor de deur en dat betekent maar één ding, tijd voor griezelig lekkere creaties! En wat is er nu leuker dan zelf aan de slag te gaan en koekjes om te toveren tot spookachtige kunstwerkjes? Ik ben dol op alles wat met bakken te maken heeft en met Halloween kan ik m’n creativiteit helemaal de vrije loop laten. Dus ging ik samen met de kids spooktastisch versieren en toverde simpele koekjes om tot griezelig leuke spookjes!

Heb je geen spookvormige koekjessteker in huis? Geen paniek, ik ook niet! Met deze simpele maar briljante hack maak je in een handomdraai de perfecte spookjes. Het enige wat je nodig hebt, is een hartvormige uitsteker en dit basis recept. Hoe werkt het? Heel simpel, steek de hartjes uit het koekdeeg. Snijd de hartjes vervolgens recht doormidden, vorm een beetje naar wens en bak de koekjes volgens het recept. Laat ze volledig afkoelen. Geniaal, toch?

Nu je koekjes, na je geniale hack, klaarliggen, is het tijd om ze tot leven te brengen. Laat die ingewikkelde royal icing en smeltchocolade maar achterwege. Op deze makkelijke manier maak je snel en eenvoudig de allerleukste spookjes!

Simpel en strak, spookjes met fondant, voor een mooie, gladde en gezellige look is fondant je beste vriend. Kneed een stuk wit fondant soepel en rol het dun uit op een werkblad, bestuif eventueel met wat poedersuiker tegen plakken. Gebruik dezelfde hartjes uitsteker om de vorm uit het fondant te steken en ook deze te halveren. Bestrijk je afgekoelde koekje met een heel dun laagje eetbare lijm of water. Leg het uitgestoken fondant er voorzichtig op en druk het zachtjes aan. En dan volgt het leukste gedeelte, met een zwarte eetbare stift teken je er in een handomdraai twee oogjes en een mond op. Simpel en super effectief!

Of versier natuurlijk zoals je zelf wilt, want versieren met sprinkles is ook erg leuk.
Strooi dan een ruime hoeveelheid sprinkles in een diep bord of schaaltje. Bestrijk het koekje met eetbare lijm en dip het koekje met de lijmkant naar beneden in de sprinkles. Druk lichtjes aan zodat alles goed bedekt is. Gezichtjes maken is ook leuk of laat ieder z’n fantasie de vrije loop!

Wat tips voor als je aan de slag gaat met deze leuke spook koekjes voor Halloween.
Geduld is een schone zaak, versier je koekjes pas als ze écht helemaal zijn afgekoeld. Anders glijdt je fondant eraf.
Wat betreft de kids, dit is de perfecte activiteit om samen met kinderen te doen. Laat ze lekker hun gang gaan met sprinkles en eetbare stiften. Hun creativiteit zal je verbazen!
Experimenteer erop vooral op los, wie zegt dat spoken wit moeten zijn? Gebruik eens lichtgroen of oranje fondant, of mix verschillende kleuren sprinkles door elkaar voor een confetti-effect.
Wil je iets extra’s toevoegen aan je koekje? Een dun laagje opgewarmde abrikozenjam werkt perfect om fondant of sprinkles goed te laten hechten.

Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd naar jouw spookkoekjes! Heb je deze hartjes-hack geprobeerd? Of heb je een eigen unieke creatie gemaakt? Deel je baksels op de socials en gebruik de hashtag #bakselsbymandy.

Nu is alleen de vraag voor dit spooky season nog, deel jij ze uit komend Halloween of eet je ze allemaal zelf op??

Trick or treat!

Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy

Spook koekjes Halloween

Leuke versierde zandkoekjes om mee te griezelen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 35 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 20
calorieën 70 kcal

Equipment

  • Deegroller
  • hartjes koek uitsteker

Ingrediënten
  

  • 1 basis recept zandkoekjes
  • wit fondant
  • eetbare zwarte stift
  • sprinkles (optioneel)

Instructies
 

  • Maak een portie koek deeg volgens het basis recept. Link in de notities. Voor deze koekjes gebruikte ik de helft, de andere helft ging de vriezer in.
  • Rol het deeg uit en steek hartjes uit.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Halveer de hartjes en creëer spookjes.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Bak de koekjes goud bruin in een voorverwarmde oven op 175℃, onder boven warmte. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Rol het fondant uit tot de gewenste dikte, hier houden we niet zo van hele dikke fondant dus het werd een mooi dunne plak.
  • Steek met de zelfde hartjes vorm nu hartjes fondant uit en halveer de hartjes.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Smeer een beetje water op de halve fondant hartjes en plak op de spook koekjes.
  • Versier met de stift, of sprinkles naar wens.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy

Notities

  • Basis recept zandkoekjes vind je hier
Trefwoord Ghost, Ghost cookies, Halloween, Herst, Kids, Koekjes, Scary cookies, Spook, Spooky, Spooky season, Zandkoekjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept