Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spook koekjes Halloween
Leuke versierde zandkoekjes om mee te griezelen!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
35
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
min
Gang
Cookies
Keuken
Nederlands
Porties
20
calorieën
70
kcal
Equipment
Deegroller
hartjes koek uitsteker
Ingrediënten
1
basis recept zandkoekjes
wit fondant
eetbare zwarte stift
sprinkles (optioneel)
Instructies
Maak een portie koek deeg volgens het basis recept. Link in de notities. Voor deze koekjes gebruikte ik de helft, de andere helft ging de vriezer in.
Rol het deeg uit en steek hartjes uit.
Halveer de hartjes en creëer spookjes.
Bak de koekjes goud bruin in een voorverwarmde oven op 175℃, onder boven warmte. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Rol het fondant uit tot de gewenste dikte, hier houden we niet zo van hele dikke fondant dus het werd een mooi dunne plak.
Steek met de zelfde hartjes vorm nu hartjes fondant uit en halveer de hartjes.
Smeer een beetje water op de halve fondant hartjes en plak op de spook koekjes.
Versier met de stift, of sprinkles naar wens.
Notities
Basis recept zandkoekjes vind je
hier
.
Trefwoord
Ghost, Ghost cookies, Halloween, Herst, Kids, Koekjes, Scary cookies, Spook, Spooky, Spooky season, Zandkoekjes