Ga terug
Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy

Spook koekjes Halloween

Leuke versierde zandkoekjes om mee te griezelen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 35 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 20
calorieën 70 kcal

Equipment

  • Deegroller
  • hartjes koek uitsteker

Ingrediënten
  

  • 1 basis recept zandkoekjes
  • wit fondant
  • eetbare zwarte stift
  • sprinkles (optioneel)

Instructies
 

  • Maak een portie koek deeg volgens het basis recept. Link in de notities. Voor deze koekjes gebruikte ik de helft, de andere helft ging de vriezer in.
  • Rol het deeg uit en steek hartjes uit.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Halveer de hartjes en creëer spookjes.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Bak de koekjes goud bruin in een voorverwarmde oven op 175℃, onder boven warmte. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Rol het fondant uit tot de gewenste dikte, hier houden we niet zo van hele dikke fondant dus het werd een mooi dunne plak.
  • Steek met de zelfde hartjes vorm nu hartjes fondant uit en halveer de hartjes.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy
  • Smeer een beetje water op de halve fondant hartjes en plak op de spook koekjes.
  • Versier met de stift, of sprinkles naar wens.
    Spook koekjes Halloween Baksels by Mandy

Notities

  • Basis recept zandkoekjes vind je hier
Trefwoord Ghost, Ghost cookies, Halloween, Herst, Kids, Koekjes, Scary cookies, Spook, Spooky, Spooky season, Zandkoekjes