Het is september en een mooie nazomer dat vraagt dus om nog een ijs recept.
Speculoos is steeds meer bekend aan het worden. Verslavend haast. Dus waarom niet in ijs verwerken? Heerlijke kruimels, stukken koek en Speculoos pasta. Dat verwerkt in een roomijs en je waant je in heaven.
Zijn jullie fan van Speculoos? Het zijn van die koffie/thee koekjes die je niet per 1 maar het liefst per pak weg eet. En als iets is wat wij hier thuis goed kunnen dan is het koekjes eten. Eenmaal open is een pak koekjes geen lang leven beschoren. Zo ook het Speculoos koekje. Zoals ik al eerder zei geldt dit ook voor ijs. Dus de combi in deze kon niet uitblijven.
Eet jij ijs alleen in de zomer? Of het hele jaar door? Bij ons kan ijs altijd, alhoewel we in de zomer natuurlijk veel meer ijs eten dan in de winter. Maar dat is best logisch toch?
Speculoos ijs
Equipment
- Vries vaste bak
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 5 + 2 speculoos koekjes
- 4 el speculoos pasta
Instructies
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
- Hak 5 koekjes speculoos fijn.
- Voeg de fijn gehakte koekjes en de speculoos pasta bij het slagroommengsel en mix even goed door.
- Stort het mengsel in een vries vaste bak. Zet er voor de show nog 2 speculoos koekjes in en zet de bak, bedekt, in de vriezer. Doe dit voor zeker 8 uur, of een hele nacht.
Eén reactie
Geprobeerd en heel lekker ijs!