Speculoos Cookies

Lotus Biscoff Cookies, heerlijke grote koeken, vol van smaak met het zo geliefde Speculoos. Meer heb je niet te wensen. En meer woorden hoef ik er ook niet over vuil te maken. Ik zeg, maken en genieten!

Speculoos Cookies

Heerlijke gevulde Speculoos koekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 342 kcal

Equipment

  • 1 Spuitzak
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

Natte ingrediënten

  • 115 gr Ongezouten roomboter
  • 115 gr Speculoos pasta
  • 50 gr Fijne kristalsuiker
  • 100 gr Donker bruine basterdsuiker
  • 1 st Ei
  • scheutje Vanille aroma

Droge ingrediënten

  • 180 gr Bloem
  • ½ zakje Baking Soda
  • ½ tl Bakpoeder
  • snuf Zout
  • 4 st Speculoos koekjes gekruimeld
  • 100 Pure chocolade grof gehakt

Optioneel

  • 4 el Speculoos pasta
  • 3 st Speculoos koekjes gehalveerd

Instructies
 

  • Meng alle natte ingrediënten tot een romig mengsel.
  • Voeg de droge ingrediënten toe, behalve de koekjes en chocolade. Zodra je een mooi deeg hebt spatel je de koekkruimels en chocolade er door.
  • Maak 8 tot 12 bolletjes (afhankelijk van groot je ze wil). Zet ze zeker een uur in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes deeg, met afstand! op de bakplaat. Bak de koekjes mooi bruin in ongeveer 12 minuten. Voorverwarmde oven op 190℃ (onder bovenwarmte).
  • Verwarm 4 el Specuoloos pasta tot hij mooi vloeibaar is. Doe in een spuitzak. Spuit in de bovenkant van de nog warme koeken een lekkere dot van de warme pasta en plak er een half koekje in.
  • Laat de koeken zeker 10 minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze volledig laat afkoelen op een rooster.

Notities

  • Ik gebruikte 2 bakplaten, heb je geen 2 ovens? Doe de bakplaten dan wel om de beurt in oven. Of gebruik hetelucht stand 170 graden, dan kunnen beide platen er tegelijk in.
  • Heb je geen spuitzak? Gebruik een boterhamzakje, net zo makkelijk.
  • Om de koeken mooi rond te krijgen kan je een ronde koekvorm of glas gebruiken om de uitgelopen koeken in vorm te brengen. Doe dit direct wanneer de koeken uit de oven komen.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden… 
Trefwoord Cookies, Koeken, Snack, Speculoos