Als ik, of eigenlijk allemaal hier thuis, iets goed kan dan is het snacken. Even wat lekkers tussendoor, snackje hier, snackje daar. En vooral als de kids op bed liggen en we ’s avonds languit op de bank hangen voor de tv. Ik heb honger… Waar heb je zin in? Iets zoet.. Oke! 2 tellen later, ik heb nog steeds honger.. Waar heb je zin in? Een zoutje of zo.. Naja, zo kan dat dus de hele avond door gaan.
Ik hoor je denken, maar dan ben je toch binnen no-time tonnetje rond?? Ja, daarom moet je er ook niet te vaak aan toegeven. Of er voor zorgen dat je (semi) gezonde snacks hebt liggen. Nu komen de komkommers, paprika’s en rijstwafels je op den duur ook je neus uit. Dus tijd voor iets anders. Lekker met chocolade, want chocolade is niet per definitie slecht. Plus het is heel goed voor je humeur!
Ik zag in de supermarkt gepofte spelt liggen en dacht daar kan ik wel wat mee. Vorig jaar maakte ik een paar keer chocolade barretjes met gepofte rijst, dus was dit idee snel geboren. Barretjes of squares, allemaal leuk, maar dit is net zo makkelijk. Je kwakt wat hoopjes op een bord/bakplaat/snijplank of wat je handig vind, laat het uitharden en je valt aan. Deze zullen je echt niet teleurstellen.
Dus ga gauw aan de slag met deze heerlijke spelt rotsjes. Ik heb ze hier al meermaals gemaakt, je houd het er niet bij eentje. Maar soms moet het kunnen en deze zijn ook nog eens verantwoord. Oh en ze zijn zo klaar. Geen zin om een uur te wachten tot de chocolade volledig is uitgehard? Zet ze in de koelkast en je geniet nog sneller 😉
Laat je me weten wat je er van vind? Vind ik leuk!
Spelt rotsjes (no-bake)
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 1 el kokosolie
- 60 gr pindakaas
- 40 gr agave siroop
- 30 gr gepofte spelt
Instructies
- Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie.
- Meng de pindakaas en de agave siroop er door tot dit een mooi geheel is.
- Voeg als laatste gepofte spelt toe, meng zo dat alles lekker onder de chocolade zit.
- Schep steeds een flinke eetlepel van het chocolade spelt mengel op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Laat de rotsjes in tenminste 1 uur lekker uitharden en geniet!
Notities
- Kan je geen gepofte spelt vinden? Dit recept is ook goed te maken met gepofte tarwe of rijst.
- Ik gebruikte een pindakaas met kokosolie, wanneer je deze gebruikt kan je de losse kokosolie achterwege laten. Je vind deze pindakaas bij Prozis.