Roomijs met lemon curd swirl

Als er iets is waar ik in de zomer zo ontzettend gek op ben, of tenminste altijd wel, is het lemon curd. Daar mag je me dus echt voor wakker maken. Dat heerlijke gele goedje fris zoet/zuur! It makes me so happy!

Ik maak ontzettend veel met lemon curd, van gebakjes, in taartvulling, door de yoghurt en nog veel meer. Gewoon een potje uitlepelen is overigens ook aan te raden ­čśë

Maar hier gaat het dus om ijs. Heerlijk roomijs met daarin dotjes van lemon curd die je er door heen swirled. Is dat een woord? Swirlen? Klinkt gezellig toch?

Wederom een ijs recept, makkelijk te maken, geen ijsmachine nodig. Alleen een klein beetje geduld. Maak het ’s ochtends dan je er eind van de dag al van genieten. Of maak het ’s avonds en geniet de volgende dag!

Roomijs met lemon curd

Roomijs met Lemon curd Swirl

Ijs voor de hete dagen! Met een twist van citroen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 bak
calorie├źn 3209 kcal

Equipment

  • Vries vaste bak

Ingredi├źnten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • lemon curd

Instructies
 

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
  • Giet de helft van het mengsel in een vries vast bak.
  • Schep hoopjes lemon curd in het mengsel en meng met een mes of sat├ę prikker een beetje door het slagroom mengsel.
  • Giet het overige slagroom mengsel in de bak en herhaal de stap hier boven.
  • Zet de bak afgedekt in de vriezer voor minstens 8 uur. Of een hele nacht.

Notities

  • Gebruik zelf gemaakte lemon curd of koop een potje in de supermarkt.

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Ice, Ice cream, Ijs, lemon curd, roomijs, Zomer