Rijstnoedel salade

Nou, ik zit hier nu al even te bedenken wat ik hier nu moet schrijven. Ik weet meestal wel een leuk verhaal neer te zetten (al zeg ik het zelf 😉 ). Maar nu.. Ik had iets bedacht wat leuk paste, maar ik ben het kwijt en het komt niet meer opzetten. Soms heb je van die dagen. Wellicht is dat hier ook aan de hand.

Sinds we terug van vakantie zijn kunnen we nog maar moeilijk landen. Weer terug in alle hectiek van de dag. Tuurlijk gaat het gewoon weer als vanouds, maar het rustige tempo van de vakantie had ik graag nog even vastgehouden.

Inspiratie in koken en bakken heb ik gelukkig genoeg en ook het weer zit mee, heerlijk nazomer weer. Ondanks dat de herfst in zicht is blijf ik nog even in de zomer hangen. En de volgers op de socials ook, want zij gaven bij een pol die ik plaatste aan dat ze graag nog een zomerse salade of maaltijd zouden willen zien. Daar kan ik in voorzien! Deze heerlijke lauwwarme maaltijd salade.

Een salade van rijstnoedels met kip en mango chutney. Ik eet tegenwoordig overal chutney bij, helemaal sinds, ja je raad het al! Onze reis naar Zuid-Afrika, Blatjang versleten bij het leven. Maar goed, deze rijstnoedel salade is super makkelijk te maken en past dus perfect bij dit nazomer weer.

Genieten met een grote G! En zie hier, toch zomaar een verhaal :p

Rijstnoedels met kip

Rijstnoedel salade met mango chutney

Een zomerse lauwwarme salade met kip.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 524 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr rijstnoedels
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • 1 gele puntpaprika, in stukjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 150 gr wortel, julienne
  • 500 gr kipdijfilet, in reepjes
  • 2 tl chili olie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 30 gr geroosterde hazelnoten, fijn gehakt
  • mango chutney

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels volgens verpakking.
  • Verhit de chili olie met de knoflookpoeder in een pan en bak de kipdijfilet gaar. Voeg vlak voor het eind de garam masala toe en bak alles nog even goed door tot al het kook vocht verdwenen is.
  • Meng dan alle overige ingrediënten, behalve de mango chutney, door elkaar.
  • Voeg als laatste de mango chutney toe naar smaak en eet smakelijk!

Notities

  • Iets minder of juist meer pittig? Pas de chili olie aan naar wens. 
Trefwoord chicken, Chutney, Kip, Salade, Summer, Zomer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept