Ga terug
Rijstnoedels met kip

Rijstnoedel salade met mango chutney

Een zomerse lauwwarme salade met kip.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 524 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr rijstnoedels
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • 1 gele puntpaprika, in stukjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 150 gr wortel, julienne
  • 500 gr kipdijfilet, in reepjes
  • 2 tl chili olie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 30 gr geroosterde hazelnoten, fijn gehakt
  • mango chutney

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels volgens verpakking.
  • Verhit de chili olie met de knoflookpoeder in een pan en bak de kipdijfilet gaar. Voeg vlak voor het eind de garam masala toe en bak alles nog even goed door tot al het kook vocht verdwenen is.
  • Meng dan alle overige ingrediënten, behalve de mango chutney, door elkaar.
  • Voeg als laatste de mango chutney toe naar smaak en eet smakelijk!

Notities

  • Iets minder of juist meer pittig? Pas de chili olie aan naar wens. 
Trefwoord chicken, Chutney, Kip, Salade, Summer, Zomer