Ken je die geur van vers gebakken boterkoek? Zodra je het in de oven zet begint de geur al langzaam op te bouwen. En al snel vult het de keuken, de woonkamer en nog net niet je hele huis. Als je boven bent en de trap af komt, dan komt de geur van vers gebakken boterkoek je tegemoet. Intens genieten, alleen al van de geur.
Met boterkoek kun je heerlijk variëren. En dus ging ik aan de slag met deze red velvet variant. En hij kon niet beter uitpakken. Heerlijk smeuïg en zoet. Aan een blokje heb je niet genoeg! Geloof mij maar.
Red Velvet Boterkoek
Heerlijke smeuïge boterkoek, red velvet met witte chocolade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 28 minuten min
Totale tijd 43 minuten min
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 16
calorieën 211 kcal
Equipment
- Vierkante bakvorm 20×20
Ingrediënten
- 200 gr ongezouten roomboter (op kamer temperatuur)
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille aroma
- 1 ei geklutst
- 220 gr tarwe bloem
- 30 gr cacaopoeder (gezeefd)
- snuf zout
- 3 handjes witte chocolade druppels
- 1½ tl rode kleurstof
Instructies
- Klop de suiker met de boter romig.
- Voeg de helft van het ei, de vanille en het kleurstof toe.
- Nu kan de bloem en de cacao erbij.
- Als laatste meng je de witte chocolade druppels er door.
- Doe het deeg in een met bakpapier bekleedde bakvorm. Verdeel het egaal over de vorm.
- Smeer de bovenkant in met het overige ei.
- Trek met een vork een mooi patroon.
- Bak de boterkoek, in een voorverwamde oven, op 170℃ (hetelucht) voor ongeveer 28 minuten.
- Laat de boterkoek volledig in de vorm afkoelen. Snij hem daarna in de gewenste aantal stukjes.
Notities
- De boterkoek is nog wat zacht als hij uit de oven komt, dit komt helemaal goed bij het afkoelen.
- Wanneer de boterkoek wat bol staat kan je dit, na een minuut of 10 koelen, met een lepel voorzichtig glad maken.
Laat weten wat je van het recept vind:
(Nog geen waarderingen)Laden…
Trefwoord Boterkoek, Red velvet, Witte chocolade