Wij genoten afgelopen weekend van een heerlijk nachtje weg, zonder kids met vrienden lekker genieten. Wandelen, lekker eten, de sauna in. Even helemaal zenn. Tijdens onze culinaire maaltijd, lees pizza, hadden we lekker een ongegeneerd roddel programma aan staan, Boulevard. Daar was op dat nu de herfst begonnen is, alles met pumpkin spice niet aan te slepen is. Een nieuwe hype overgevlogen uit Amerika. Daar eten/drinken ze het overal in zo vanaf eind september begin oktober tot einde winter.
Op dat moment dacht ik, wat een item, wat wordt dit groot gemaakt. Net of het helemaal nieuw is. Want pumpkin spice is toch al even oud, vorige herfst en winters al heel wat lekkers mee gemaakt. Dus er verder niet meer over nagedacht. En lekker verder met het weekend. Toen bericht dat moederlief ziek is, corona. No biggie tegenwoordig, maar je kan er nog wel ziek van worden. Dus eerder naar huis om haar af te lossen. Jammer om zo het weekend te eindigen, maar de kindjes waren wel blij ons weer te zien!
Toen had ik onverwacht wat tijd om toch nog even wat lekkers te maken. Het idee was om met churros aan de gang te gaan. Je weet wel die lekkere gefrituurde deeg dingetjes. Nu is frituren niet mijn sterkste punt dus heb ik me er nooit aan gewaagd. In de supermarkt zag ik churros die je gewoon zo, hup, de oven in kan gooien. Dat is dus wel wat voor mij!
Ik had de zak churros al enige tijd in de vriezer liggen en had ik al wel wat ideeën in m’n hoofd zitten. Met dat idee kon ik nu dus mooi aan de slag. Dus hup oven aan, churros er in. En toen keek ik in de la… en daar ging m’n idee. Het ingrediënt wat ik nodig had bleek iets anders te zijn en zonder is geen optie. Plan B! What to do?
Je raad het al, het verhaal van de pumpkin spice kwam opzetten! Oke, aan de slag met pumpkin spice. Ik vond het wel briljant bedacht, want ik kwam opzetten met een pumpkin spice suiker, ipv de kaneelsuiker. Dus daar wentelde ik ze in. Ik wilde ook een herfstige dip hebben, ter inspiratie keek ik op google. Alles met pompoen puree. Sja, dat heb ik ook niet in huis. Ik de laden en kastjes open van de keuken. Optimel appel kaneel kwark. Nou dat is wel herfstig, ik dacht ik doe er wat pumpkin spice in en dan zie ik wel.
Toch een goed recept hoor al zeg ik het zelf 😉 Dus ben jij wel nieuw in de pumpkin spice? Of juist een die hard fan? Dan zit je met deze goed! Oh en wat het andere idee was? Die zul je snel ook voorbij zien komen!
Pumpink Spice Churros met dip
Ingrediënten
Pumpkin spice churros
- 6 churros
- 2 el suiker
- 1 tl pumpkin spice
Pumpkin spice dip
- 2 el appel kaneel kwark
- ¼ tl pumpkin spice
Instructies
Pumpkin spice churros
- Bereid de churros volgens de verpakking.
- Meng de suiker met de pumpkin spice.
- Wentel de churros door de pumpkin spice suiker en Serveer met onderstaande dip!
Pumpkin spice dip
- Meng de appel kaneel kwark met de pumpkin spice en dip je churros er in!
Notities
- Lekker snel met de churros van Aviko.
- De appel kaneel kwark heb ik gebruikt van Optimel