Pompoenbrood muffins

Writer’s block.. dat heb ik op dit moment. Soms heb je inspiratie te over en soms ben je leeg. Na een avondje sporten heb ik heerlijk op de bang gehangen. Ik heb een halve bak met stracciatella kwark op, zat lekker Nobody Wants This te kijken en werkte dit recept uit.

Toen dacht ik, wel leuk als hij voor het weekend nog online kan, maar dan moet er wel een leuk verhaal/blog, of hoe wil je het noemen, bij. En ik ben nu koos inspiratie loos. Toen heb ik de laptop dicht geklapt en dacht ik, dan niet, dan komt het later wel. Maar goed, ik kan het dan toch niet laten.

Manlief zit nog te gamen boven en ik heb net de hond maar even uit gelaten. De vaatwasser draait en de ontbijtspullen voor morgen staan weer klaar. Dus toch weer die laptop open en aan de schrijf.. Niet echt een heel boeiend verhaal maar er staat inmiddels toch weer wat op papier. En ja dat is de werkelijkheid van een content maker, recept ontwikkelaar. En dan maar hopen dat jullie dat slap geouwehoer een beetje kunnen waarderen 😉

Ondertussen met m’n vader geappt of hij morgen weer zijn rondje gaat wandelen, ik haak graag aan met de hond. Jippe (onze Friesche Stabij) vind het bos ook heerlijk. Lekker in de ochtend een frisse neus halen en een flink aantal stappen zetten. En yes, de wandeldate staat weer gepland!

Nu dan toch meer over deze pompoenbrood muffins, ik hoef er eigenlijk niet veel over te zeggen want deze zijn echt superrrr lekker! Ik had bedacht om het echt als brood/cake vorm te bakken, maar toen dacht ik dat is ook maar saai. Dus in muffin vormpjes. Gezellig! Wat een uitvinding weer.

pompoenbrood muffins

Ze zijn gevuld met pure chocolade en pecannoten. Een op en top herfst recept, oa door de pompoenpuree en natuurlijk de pumpkin spice. Pompoenbrood houden we er in, wellicht komt er binnenkort toch nog een meer traditionele versie bij. Want ik ben er blij mee en het vraagt om meer.

Nou al met al weer een mooi verhaal 🙂 En jij kan lekker aan de bak dit weekend. Geloof me, deze stelt niet teleur!

Ik hoop dat je aan de slag gaat met deze pompoenbrood muffins en er vooral enorm van geniet.

pompoenbrood muffins

Pompoenbrood muffins

Smeuïg pompoenbrood in muffin vorm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak, Lekkernij
Keuken Amerikaans
Porties 12
calorieën 218 kcal

Equipment

  • muffinvorm 12 stuks
  • cupcake cups

Ingrediënten
  

  • 250 gr pompoenpuree
  • 175 gr bruine basterdsuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei (groot)
  • 1 el vanille aroma
  • 180 gr bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 2 tl pumpkin spice
  • 30 gr pecannoten grof gehakt
  • 50 gr pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten, behalve de pecannoten en chocoalde, tot een egaal beslag.
  • Mix de pecannoten en chocolade er nu door.
  • Verdeel het beslag over de 12 cupcake vormpjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 180℃, voor 25 minuten. De muffins zijn gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Trefwoord Autumn, Chocolate, Fall, Muffins, Pecannoten, Pompoen, Pompoenbrood, Pumkin spice

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept