Pompoen strudel met appel

De “R” is weer in de maand, dat wil zeggen de herfst is begonnen. Extra vitamientjes worden weer ingeslagen. Het seizoen van de speculaas en pompoen is weer aangebroken. Pumpkin spice lattes, kopjes thee met een speculaasje.

Laatst hoorde ik iemand zeggen ik ben een 4 seizoenen mens. Dat vond ik wel mooi klinken. Ik ben echt gek op de zomer, maar de herfst (en de andere seizoenen) hebben ook echt hun charme. Men vind kou vaak makkelijker dan regen. En ja, nat regenen is niet leuk, maar het koud hebben? Dat heb ik echt toch echt liever niet. Eenmaal koud lukt het me niet meer om warm te worden. Dus vind ik de herfst nog niet zo erg.

Nu de blaadjes beginnen te vallen en de temperaturen weer gaan dalen, staan er weer meer kopjes thee op tafel. De dekentjes liggen weer op de bank en de series en films op Netflix zijn nu al niet meer aan te slepen. Ik houd er van om lekker op de bank te hangen en te bingen. Daar hoort ook wat lekkers bij wat mij betreft.

Nu zie je op de socials de pompoen recepten je al weer om de oren vliegen, ook de speculaas is niet aan te slepen. Hoog tijd om dus zelf maar eens de keuken in te duiken en een herfst aanbod te gaan bakken en kokkerellen.

De komende week staat er veel regen op het programma, dus kan jij, net als ik, lekker de keuken in en aan de slag met al het lekkers wat de herfst te bieden heeft. De strudel is een van die dingen, alhoewel deze misschien ook wel weer goed bij de winter past. Maar! Ik heb daar dus pompoen aan toegevoegd, dat maakt het toch echt wel herfstig.

Deze strudel met pompoen en appel is weer eens wat anders. Een heerlijk gebakje voor bij de koffie of thee. Een heuse lekkernij! Nieuwsgierig? Hieronder vind je het recept, dus ga lekker zelf aan de slag. Ben heel benieuwd wat je er van vind.

Pompoen strudel

Pompoen strudel

Een heerlijke herfst strudel met pompoen en appel.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lekkernij
Keuken Mix
Porties 6
calorieën 279 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gr pompoen blokjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 appels (Elstar)
  • 50 gr walnoten
  • 3 tl kaneelsuiker
  • ½ tl pompoenkruiden
  • 1 el bruine suiker
  • 1 ei

Instructies
 

  • Kook de pompoen in 15 minuten zacht en pureer met een staafmixer. Laat afkoelen.
    Pompoen puree
  • Snij de appels in blokjes en meng met 2 theelepels kaneelsuiker.
  • Hak de walnoten grof.
  • Rol het bladerdeeg uit, verdeel in drieën en snij aan beide zijde schuin in tot het midden stuk.
  • Meng de pompoenkruiden en een flinke el bruine suiker door de pompoen puree.
  • Verdeel de pompoenpuree over het middenstuk van het bladerdeeg, verdeel vervolgens de appel en grofgehakte walnoten er over.
    Pompoen strudel
  • Vouw nu de midden stukken boven en onder naar binnen en vervolgens de zijkanten om en om over de vulling.
  • Smeer in met een geklutst ei en bestrooi met de overige kaneelsuiker.
  • Bak in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 200℃ in ongeveer 28 minuten mooi goud bruin.
  • Laat afkoelen en eet smakelijk.
Trefwoord Appel, Bladerdeeg, Herfst, Kaneel, Pompoen, Strudel, Walnoten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept