Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag. En toch wel een van de lekkerste maaltijden van de dag. Dat is wel een beetje flauw, want ik houd van eten dus elke maaltijd is belangrijk en lekker 😉
Ontbijt kan met brood, crackers, yoghurt, havermout, naja ga zo maar door. Tegenwoordig heb je verschillende hypes, zoals baked oats of overnight oats. Met beide kan je eindeloos variëren. Nu had ik laatst een pot pindakaas. Zo eentje die je eigenlijk weg wilt gooien, omdat er ‘niets’ meer uit komt. Nou, niet doen! Je kan er bijvoorbeeld overnight oats mee maken. Pindakaas overnight oats.
Nu was ik wel een beetje sceptisch over overnight oats, maar eerlijk is eerlijk! Dit is net een gebakje als ontbijt. En wie wil er nu geen gebak als ontbijt? Precies! Met aardbeien en chocolade, genieten!
Qua uiterlijk doet het ook wel wat, want die potten van Bonne Maman zien er ook altijd wel gezellig uit. Beetje romantisch haast wel. Oh dat brengt me op ideeën. Al die mensen die tegenwoordig aan de lijn zijn of verantwoord eten. Dan kan je niet aankomen met een gebakken ei en versgebakken broodjes. Maar deze pindakaas overnight oats zijn dan ideaal! Lekker, verantwoord en oogt enig!
Ik zou zeggen, hup die keuken in en geniet morgen van een heerlijk verantwoord ontbijtje.
Pindakaas Overnight Oats
Ingrediënten
- 1 pot Pindakaas die je op het punt staat weg te gooien.
- 50 gr Fijne havermout
- 150 ml Halfvolle melk
- 1 tl Agave siroop
- 2 à 3 el Magere kwark
Optioneel
- Aardbeien
- Pure chocolade
Instructies
- Neem de leftover pot pindakaas.
- Doe alle ingrediënten in de pot, behalve de aardbeien en chocolade.
- Roer alles goed door elkaar en zet voor de nacht in de koelkast.
- Eet de volgende morgen met verse aardbeien en chocolate chips. Yummy!
Notities
- Gebruik een pindakaas pot naar keuze, ik gebruikte de pindapasta met stukjes van Bonne Maman.
- Qua melk kan je ook gebruiken welke je zelf lekker vind.
Eén reactie
Een makkelijk en lekker ontbijtje. De combi van pindakaas, aardbeien en chocolade is heaven!