Oh yeah! We hebben weer een trend van het moment, een nieuwe hype, de must eat sensatie van nu. De Dubai chocolate. Heb jij hem al geprobeerd? Hier bleef het lang wikken en wegen, ik vind hem namelijk mega duur. Niet heel gek, pistache is erg duur en goede chocolade net zo. Maar toen een lieve vriend de Dubai reep mee nam kon ik niet anders dan direct aanvallen.
Eerlijk is eerlijk, het is lekker. Niet bijzonder, maar lekker! Een beetje een bon bon voor je gevoel. Het geld waard? Nee, zeker niet. Wil je hem toch proberen dan zou ik aanraden hem zelf te maken, voor het zelfde geld maak je dan 3 repen (is mij verteld 😉 ).
Inmiddels gaan er al weer vele variaties de ronde. Zo is er de Dubai croissant, Dubai pouce, Dubai cheesecake en laten we niet vergeten de Dubai oliebol. Die laatste wil ik trouwens wel echt proberen, ik zag ze hier bij de oliebollen kraam al liggen. Vier euro per stuk… sja! Vaderlief misschien eens aankijken, die koopt graag oliebollen dus wellicht wil hij er wat geld tegen aan smijten 😛
Nu wilde ik graag weer eens een lekkere overnight oats maken, dus in het kader van ga mee in de flow van de Dubai experience.. Let’s do this! En zo werd de Dubai overnight oats geboren. Niet helemaal origineel, maar wel mega lekker. In plaats van kadayif gebruikte ik in deze gepoft spelt.
Ik was nooit echt een overnight oats fan, maar je kan hem zo lekker maken als je zelf wilt. Een ontbijt waarmee je eindeloos kan variëren. Nu moet ik zeggen dat met deze Dubai chocolade variant, ik het eten van een overnight oats echt een feestje vind. Het is net een taartje of een toetje als ontbijt.
Dus heb jij zin om dit weekend eens even lekker de bloemetjes buiten te zetten? Begin je dag dan goed met deze overnight oats Dubai style! Proef een stukje van de trend van het moment.
Enjoy!
Dubai overnight oats
Ingrediënten
- 50 gr havermout
- 150 ml melk
- 1 el magere kwark
- 1 tl agave siroop
- 1 tl cacao
Toppings
- 1 tl pistache pasta
- 1 el gepoft spelt
- 1 blokje pure chocolade
- 3 pistache nootjes grof gehakt
Instructies
- Doe alles voor de overnight oats in een glas, beker of bakje en meng goed door elkaar.
- Zet vervolgens in koelkas en laat een nachtje staan.
- De volgende ochtend meng je de gepoft spelt me de pistache pasta en smeer deze over de overnight oats.
- Smelt de chocolade en giet deze over het pistache mengsel en bestrooi met de pistache nootjes.
- Aanvallen maar!