Oranje boven, Oranje boven!! La la la! Koningsdag en bevrijdingsdag komen er weer aan. Dan kan een oranje recept natuurlijk niet uitblijven. Eerder maakte ik al eens een oranje slof, een oranje tompouce en ook een oranje koek. Stom dat ik ben heb ik daar nooit een recept van opgeschreven. Of naja stom, niet heel vervelend voor het thuisfront, want dat betekend dat ik ze gewoon nog een keer moet maken. Oranje boven, jeeeej!!
Maar, dit jaar dus oranje cake donuts. Nou de kids zongen ook door het huis oranje boven! Die hebben echt gesmuld van deze cake donuts. De ene met chocolade, de ander liever zonder. Dat laatste snap ik wel, ben zelf stiekem ook geen fan van witte chocolade. Maar, in deze combi toch erg fijn.
Oranje boven! Want deze vanille cake donuts zijn dubbelop oranje. Zowel de cake zelf, als de chocolade. Gezellig afgemaakt met een heuse Dutch thema sprinkle. Dan kan je feestje niet meer stuk toch?
Ga jij nu Koningsdag vieren met deze oranje cake donuts? Zorg dan wel dat je een goede kleurstof hebt om de chocolade te kleuren. Niet elke kleurstof is geschikt om chocolade te kleuren. Color Mill is geschikt en ook Brand New Cake heeft een speciale kleurstof voor chocolade.
Je kan ze natuurlijk altijd maken he? Gewoon de kleurstof weg laten en dippen in chocolade naar keuze. Toch echt van het Oranje boven?! Dan kan je ze ook maken voor bevrijdingsdag, het EK/WK, of welk Hollands feest dan ook!
Hoe dan ook, veel plezier met feesten en geniet van een lekkere Oranje cake donut!
Oranje boven, oranje boven!!
Oranje cake donuts
Equipment
- donut vorm
- Spuitzak
Ingrediënten
Cake donuts
- 125 gr bloem
- 125 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- ½ ei
- 150 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
optioneel
- kleurstof
- 100 gr witte chocolade
- sprinkles
Instructies
- Mix alle ingrediënten voor de cake donuts door elkaar.
- Geef het beslag eventueel een kleurtje, ik maakte ze in dit geval oranje.
- Giet het beslag in een spuitzak.
- Vet de donut vorm in, dit kan bijvoorbeeld met bakspray.
- Vul de donut vorm met het beslag, per donut voor de helft gevuld.
- Bak de donuts mooi gaar in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven, op 175℃ (onderboven warmte).
Optioneel
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Geef de chocolade een kleurtje.
- Dip de donuts, wanneer afgekoeld, in de gesmolten chocolade en strooi er wat sprinkles over.
Notities
- Om het cake beslag te kleuren gebruikte ik een oranje gel kleurstof.
- Voor de chocolade een oranje kleurstof op olie basis welke geschikt is voor het kleuren van chocolade.
- De witte chocolade die ik gebruikte is van Callebaut.
- Sprinkles van Sprinklelicious, een potje Dutchlicious.
- Donut vorm is van Wilton.