Zoals ik laatst al schreef, de scholen zijn weer begonnen. Ook mijn eerst werkdag zit er weer op. Het ritme begint langzaam te komen. De kids hebben gelukkig nergens last van maar wij, manlief en ik, vinden het toch lastig. Normaal hebben we hier nooit last van maar we zijn er 5 & 6 weken helemaal uit geweest, totaal uitgecheckt. Wellicht dat dat toch mee speelt.
En dan is voor ons nu ook pas echt de zomer begonnen. We mochten op vakantie echt niet klagen hoor, maar de super zomer temperaturen hebben we wel wat gemist (winter in Zuid-Afrika). Nu is alles en iedereen weer in het gareel en wordt het hier tropisch heet. Begrijp me niet verkeerd, I love it! Ik ben gemaakt voor zomerse temperaturen, ik word er blij van. Ik ben vrolijker en gewoon een veel leuker mens met dit weer 🙂
Maar goed, zo halverwege de eerste week en dan met deze hitte, kunnen we wel weer wat lekkers gebruiken. Iets lekkers met een beetje pit, een lekkere opkikker. Geen ijskoffie maar een koffie ijsje!
Ik moet je eerlijk bekennen, koffie is niet aan mij besteed. Ik vind het heerlijk ruiken, maar blegh! Doe mij maar een lekker kopje thee.. sorry mensen! Maar nu moet ik zeggen dat koffie in cake, tiramisu of ja ook in ijs, daar ben ik dan wel voor te porren.
Dus deze koffie ijsjes, yes! Ik reken ze goed! En ja ik weet het weer een ijs recept, maar het is zomer. Zomer schreeuwt om ijs, vooral met 30 graden. Dus veroordeel me niet aub 😉 Het is halverwege de week, we hebben verkoeling en wat extra ondersteuning bij het mentaal welbevinden nodig. Ja, nu alweer! Wanneer komt de volgende vakantie? Nee, geintje! Zo erg is het ook weer niet. Maar iets lekkers kan wat mij betreft altijd!
Wil je deze lekkere oppepper ook? Als je ze nu snel maakt, kan je vanavond nog genieten. Makkelijke en lekkere koffie ijsjes! Wil je een hele stevige oppepper? Maak ze dan met espresso, maar misschien moet je die niet nog even voor het slapen eten…
Koffie ijsjes
Equipment
- ijs vormpjes
Ingrediënten
- 3 kopjes koffie
- 1,5 el suiker
- 100 ml slagroom
Instructies
- Zet 3 kopjes koffie, meng met de suiker (evt. meer als je van zoet houdt), en laat volledig afkoelen.
- Meng de slagroom door de koffie.
- Giet in de ijsvormpjes en zet in de vriezer voor zo'n 6 tot 8 uur.
Notities
- Houd je van sterk? Gebruik dan espresso.