Omdat Pasen er aan komt heb ik een aantal lekkere recepten gemaakt. Daar had ik het al eens over gehad en er staan er al twee van online. De croissant broodjes en de wortel kruimel muffins. Maar er volgt dus nog meer en de basis voor die recepten is advocaat. Wie kent het niet, het advocaatje met slagroom. Voor menigeen een 80+ after eight toetje. Of een lekker extraatje voor bij de koffie. Maar ook de ultieme lekkernij voor de feestdagen en hoofdingrediënt voor veel lekkere baksels.
Dus begon ik bij deze lekkere basis en maakte m’n eigen home made advocaat. Niet zo ingewikkeld dan je misschien zou denken, maar kost wel wat geduld en je kan niet even iets anders doen tijdens het wachten. Maar dan heb je ook wat. Of het nu veel goedkoper is dan in de winkel kopen? Dat denk ik niet, want met de prijzen van alleen al de eieren… Dus nee het levert niet veel op voor de portemonnee, maar het is natuurlijk wel erg leuk om een keer zelf te maken. Plus dat het echt wel veel lekkerder is.
Buiten eieren en suiker zit er ook alcohol in advocaat. Brandwijn wordt hier veelal voor gebruikt, maar ook jenever en wodka zijn hier geschikt voor. Ik zelf koos voor wodka, dat was voor een geld issue, want dat was de goedkoopste optie. Dus bedenk met deze home made advocaat, geen alcohol onder de 18! Ja, dat moet ik toch even benoemt hebben he 😉



Met deze home made advocaat maakte ik ook nog twee andere heerlijke recepten. Zodra ik die uitgewerkt heb dan zal ik ze hier ook linken. Zo maakte ik een heerlijke advocaat cake, maar ook bijzondere sinaasappel advocaat koeken. Mega lekker allebei.
Maar wil jij straks met Pasen, of tzt met kerst een van deze lekkere recepten maken, of gewoon genieten van je advocaatje met slagroom? Dan moet je eerst aan de slag met deze home made advocaat. Ook leuk om cadeau te geven. Want kijk hoe leuk ik deze heb ingepakt? Staat toch enig? Vind de foto ook echt goed gelukt. Maar dat terzijde, home made advocaat is gewoon echt heel lekker.
Neem dus even wat tijd en ga aan de slag. Deze is ook prima een paar dagen van te voren te maken, sta je niet last minute te haasten. Het zal je moeite meer dan waard zijn.
Enjoy!

Home made advocaat
Equipment
- uitgekookte pot/fles
- keuken/kern thermometer
Ingrediënten
- 175 gr fijne kristalsuiker
- 175 gr eidooiers
- 1 vanille peul
- 175 ml wodka
Instructies
- Meng de eidooiers met de suiker.
- Schraap vanille uit de vanille peul en voeg toe.
- Voeg nu de wodka toe.
- Verwarm nu het mengsel au bain marie tot 62℃. Dit duurt een minuut of 10, blijf al die tijd roeren. Het mengsel wordt steeds wat dikker.
- Wanneer het de juiste temperatuur heeft bereikt zet je de bak in een bak met koud water en laat je het al roerende een minuut of 5 terug koelen.
- Daarna kan je het mengsel door een zeef in een fles of pot doen, laat verder afkoelen en bewaar in de koelkast.
Notities
- Ipv wodka kan je ook brandewijn of jenever gebruiken, wodka was de goedkoopste optie, flesje van 200ml.
- 175 gr eierdooiers is ongeveer 9 à 10 eierdooiers.
- Geen vanille peul? Aroma of extract kan ook, of vervang wat van de suiker voor vanille suiker.