De Kerstvakantie is begonnen en wat is hij hier goed begonnen. Vanmorgen was het vroeg dag, we gingen op weg naar Amsterdam. Van te voren is dat altijd even goed uitzoeken hoe je dat nu gaat doen met parkeren. Want parkeren in Amsterdam is geen geintje, zowel een goede plek waaruit je alles makkelijk kan bereiken dan wel de kosten. Gelukkig hebben we goede vrienden die alles weten van Amsterdam dus viel dat al met al mee.
We begonnen in het Anne Frank huis, jeetje wat is dat indrukwekkend. Iedereen kent het verhaal natuurlijk wel, maar het is wat anders als je daar echt loopt. De kamers ziet, de boekenkast, het behang en de afgetekende lengtes van de meisjes. Ook vader Otto Frank die je in beeld ziet en als enige overlevende hoort praten. Pfoe, pittig! Gelukkig is er voor de kinderen een kindvriendelijke luister tour. Zo krijgen ze wel alles eerlijk mee, maar begrijpen ze het ook.
Na een lekkere lunch bij Pancakes Amsterdam, gingen we door naar ons volgende project. We liepen daarvoor eerst nog even over dam. De kinderen vonden het wel wat, onderweg vonden ze het al een stad uit de toekomst met al die wolkenkrabbers en immense gebouwen. We gingen gauw verder, het weer werd inmiddels steeds slechter 🙁
Bij Afas Live mochten we in de VIP lounge de show van Freek Vonk bewonderen. En een show was het! Zo leuk opgezet. Zo vloog hij met een luchtballon door de zaal, maakte we kennis met verschillende dieren en konden we herinneringen ophalen aan Zuid-Afrika met een trip door de savanne. De kids hebben genoten! We sloten de dag af met pizza, lekker thuisbezorgd. We waren inmiddels doordrenkt, dus we vonden dat we dat wel verdiend hadden 😉
Door naar deze heerlijke cranberry jam. Geen spannend bruggetje, behalve dan dat dit natuurlijk niet kan ontbreken tijdens de feestdagen. Dus in het kader van kerstvakantie en feestdagen, deze jam! Deze kan je nog prima maken komende dagen. Heerlijk voor op een toastje met brie, maak er tiramisu mee of lekker bij een bolletje vanille ijs!
Cranberry jam
Equipment
- Uitgekookte schone pot
Ingrediënten
- 200 gr verse cranberries
- 1 sinaasappel (rasp & sap)
- 75 gr fijne kristalsuiker
- 50 ml water
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een (steel)pan en breng aan de kook.
- Laat 10 minuten zachtjes door koken, pas op het ploppen! En roer af en toe door.
- Wanneer het een dikke substantie is, is de jam klaar!
- Doe hem in een pot, deksel er op en laat volledig afkoelen.
- Gebruik het daarna zoals je maar wilt!