Frambozen mascarpone toetjes

Voor een geweldige bruiloft mocht ik de bruidstaart maken. Een nichtje van mij ging trouwen en wat een eer om dat te mogen doen. Ook een enorme druk, want sja, familie! Het moest dus mooi zijn, lekker en een om nooit te vergeten bij de mooiste dag van hun leven. So yes, no pressure!

De taart was elegant en simpel van buiten, van binnen zacht met een heerlijke aardbeien room en verse aardbeien. Ik zal een fotootje hier mee plaatsen 🙂 Maar goed, omdat het voor een flink aantal mensen was, werd het ook veel gebak. De bruidstaart a 3 lagen en nog 6 losse taarten zodat iedereen genoeg heeft. Dit vroeg natuurlijk om grootse inkoop. Hiervoor ging ik eens lekker naar de sligro. Groot verpakking mascarpone, groot verpakking slagroom, veel eiwitten, boter, zonnebloemolie en ga zo maar door!

Al met al was het een geslaagde ervaring. Een prachtige en heerlijke taart, met complimenten van het bruidspaar. En weet je wat het leuke is van zo’n dag? Je bent er zelf bij en kan dus ook het een en ander opvangen van de gasten. En dat verwarmt je hart en streelt je ego. Super leuk en fijn om te horen wat men er van vond!

Maar goed, dit brengt me op deze lekkere toetjes, want ik had veel mascarpone en slagroom over. Weggooien is zonde, dus maakte ik deze lekkere toetjes ervan! Ik had geen koekjes meer in huis, maar er lagen nog wel smoeltjes van de kids. Dat werkt ook prima 😉

Het zijn flinke toetjes, maar hey, klein is ook niets, je moet wel een beetje kunnen genieten toch?! Dus ik zou zeggen, geniet en denk bij deze vooral niet aan de calorieën. Enjoy!

Frambozen mascarpone toetje

Frambozen Mascarpone Toetje

Heerlijke toetjes met mascarpone room en frambozen jam
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 751 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr slagroom
  • 350 gr mascarpone
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje klopfix
  • frambozen jam
  • 4 zakjes smoeltjes

Optioneel

  • witte chocolade

Instructies
 

  • Klop de slagroom samen met de suiker en vanille suiker stevig. Voeg halverwege een zakje klopfix toe.
  • Mix de mascarpone er door, even flink mengen zodat alles egaal is.
  • Verkruimel de smoeltjes en verdeel de helft over 4 glaasjes.
  • Doe wat mascarpone room in de glaasjes, gevolgd door wat frambozen jam en herhaal nog een keer.
  • Strooi er evt. wat witte chocolade stukjes over.

Notities

  • Ook lekker met wat verse frambozen.
  • Geen smoeltjes? Gewone speculaasjes gebruiken kan ook. Gebruik ongeveer 2 speculaasjes per glas.
 
Trefwoord Frambozen, Mascarpone, Room, Speculaas, Toetje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept