Valentijn, de dag van de liefde. Maar hey, liefde gaat toch elke dag door de maag?? En zeker met deze lekkernij! Een croissant maar dan net even anders. Ik heb ze al veel voorbij zien komen, dus dacht dit moet ik proberen. Ze zijn dan wel niet helemaal egaal rond, maar dat maakt ze niet minder lekker. En met een muffin vorm in huis kan iedereen ze maken! Ik vulde ze met een heerlijke banketbakkersroom, maar je kan ze natuurlijk ook vullen met Nutella, Speculoos, Jam of wat je maar wilt! Zelfde geldt voor de topping, hier een witte chocolade topping gebruikt, maar ben je meer van de pure chocolade? Dan gebruik je die! Je kan er alle kanten mee op. De kindjes hier wilde geen poespas, dus die aten ze helemaal kaal, dan is het natuurlijk gewoon een croissantje in een andere vorm. Alleen dat vinden ze al geweldig.
Croissant Rolls
Equipment
- Muffin vorm 12 stuks
- Bakspray
Ingrediënten
- 1 portie Croissantdeeg
Optioneel
- Vulling naar keuze
- 1 reep Witte chocolade
- Sprinkles
Instructies
- Rol een rol croissantdeeg uit.
- Rol deze over de lange zijde strak op.
- Verdeel in 12 stukken.
- Vet een muffin vorm in met bakspray.
- Leg in elk gat een stuk croissantdeeg met de gerolde zijde naar boven.
- Leg een stuk bakpapier op de gevulde muffin vorm.
- Zet in een voorverwarmde oven, onder bovenwarmte. En leg er een bakplaat, of ander zware oven bestendige plaat, boven op. En bak in 20 minuten af op 200℃.
- Laat ze volledig afkoelen en vul evt. met een vulling naar keuze. Dit kan je doen door aan de smalle kant een gaatje te maken en de vulling er in te spuiten. Smelt wat chocolade en dip de croissant rolls er met de smalle kant in. Stroei er wat sprinkles op voor de fun!
Notities
- Tante Fanny heeft een heerlijk croissant deeg en is makkelijk in gebruik.
- Gebruik je een deeg uit blik? Dan is het handig om de snijlijn even ligt dicht te drukken.
- Calorieën zijn berekend zonder vulling!
Laat weten wat je van het recept vind: (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)