Nacho’s, je kent ze wel die driehoek chipjes, lekker zo te eten. Maar nog lekkerder met veel kaas, gehakt en salsa uit de oven. Gezellig aan tafel, schaal in het midden en gewoon zo lekker eten. Geen bord of bestek nodig.
Maar heb je wel eens zoete nacho’s op?? Ook dat is een aanrader. Vorig jaar maakte ik zoete nacho’s met de groente wraps van Santa Maria, heerlijk met een fruitsalsa, je vind ze op m’n Instagram. Zoet is dus ook erg leuk! Tijd dus voor een iets ongezondere versie, maar echt mega lekker. En zo gepiept!
Heerlijke croissant nacho’s, ik dacht dat lijkt me toch enig als het lukt. Wel enige twijfel, blijven ze niet te zacht? Worden ze niet te hard? Kan ik ze makkelijk dippen? Nou zorgen om niets! Moet je dit bord toch eens zien!
En dan die binnenkant! Op en top croissant! Ik vind dus dat je deze echt moet proberen, ben verder niet opdringerig hoor 😉 Dit is gewoon zo genieten! Ik heb per portie ongeveer 2 croissants per persoon gerekend. Want ja genieten met mate! Maar als het aan mij ligt, eet ik dat hele blikje alleen op.
Ik maakte ze dus met heerlijke jam, een bramen jam met daarnaast een kloddertje witte chocolade pasta. Deze combi is vooral een beetje om het meer op ‘echte’ nacho’s te laten lijken. Vind je een andere jam lekkerder? Of zeg je, ja daag, doe mij maar Nutella Nutella Nutella? Dan zeg ik, Go for it!! Hartig kan natuurlijk ook, laat dan de kaneelsuiker achterwege, strooi er wat geraspte kaas over, eventueel wat blokjes ham en geniet van je hartige croissant nacho’s, lekker met sweet chili saus.
Hier nog even een extra plaatje hoor, want het water loopt me gewoon weer in de mond!
Ga jij ze een keer proberen? Ben reuze benieuwd! Laat je me weten wat je er van vind? Vind ik leuk. Laat je reactie achter onder post op Instagram, stuur me een mailtje en voor alle bekende die hier ook komen, doe een appje. Enjoy!
Croissant Nacho’s
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg (normaal)
- kaneel suiker
- melk
Optioneel
- agave siroop
- jam
- (witte) chocolade pasta
Instructies
- Rol een rol croissant deeg uit en snij er driehoekjes van.
- Leg de driekhoekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer met wat melk en strooi er wat kaneelsuiker over.
- Bak de croissant nacho's in een voorverwarmde oven op 200℃ (onderboven warmte) in ongeveer 10 minuten mooi goud bruin.
- Laat ze afkoelen en serveer ze met agave siroop, jam en witte chocolade pasta. Of eet ze gewoon lekker zo. Warm ook lekker!
Notities
- Ik gebruikte voor deze nacho’s het croissant deeg van Danerolles.
- Het kaneelsuiker van Funky Ouma (oa verkrijgbaar bij Die Spens, de Zuid-Afrikaanse winkel).
Eén reactie
Heerlijk, bedankt voor de goede uitleg!