Cornflakes chocolade brokken

Soms heb je van die periodes waarin je alleen maar kan denken aan eten. Je hebt de ene snack nog niet achter de kiezen of de volgende zit al weer in je vizier. Op nog ergere dagen gaat het ook allemaal gewoon naar binnen.

De hele dag gaat het goed en dan tegen het eind van de dag gaat het toch in eens mis. Dan gaat die snoeppot open en is het hek van de dam. Een snoepje, 2 snoepjes, 3, 4, 5 & 6 gaan allemaal te gelijk naar binnen. Oh stop! Oh nee toch niet, er liggen nog koekjes met chocolade, die roepen om opgegeten te worden, nou eentje dan. Dan volgt het avondeten, niet te gek, toetje met vla ook prima. ’s Avonds op de bank, kopje thee, wat lekkers? Nee, half uur later toch wel! Kruidnoten? Nou een handje dan, nee ook niet, in eens was de trommel leeg.

Je kan trouwens vast wel raden wanneer ik het meest last heb van deze dagen. Het valt gelukkig altijd wel mee hoor, meestal een dag of twee echt volledig over de scheef, de rest goed in het gareel. Gelukkig sport ik ook veel.

Om mezelf wat meer te beschermen ben ik soms op zoek naar wat meer verantwoorde snack. Eentje die je ook zonder schuld gevoel kan snacken. En dan niet alleen bananenbrood, gewoon lekker met een laag chocolade.

Er lag al een hele tijd een onaangeroerde zak met cornflakes in de kast. Dus het moment dat de verantwoorde snack weer bij me op kwam, dacht ik twee vliegen te slaan. Een makkelijke, lekkere en verantwoorde snack voor mij en de cornflakes die op komt.

Een verantwoorde snack met 1 nadeel… Je raad het al, je blijft er van eten! Ach, die dagen zullen blijven. dus we genieten er maar gewoon van 😉

Cornflakes chocolade brokken

Cornflakes chocolade brokken

Een lekkere chocolade lekkernij die je niet kan laten staan!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Gang Lekkernij, Snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 27 stuks
calorieën 61 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gr pure chocolade (liefst 72% of meer)
  • 125 gr cornflakes
  • 1 el agave siroop

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Voeg de agave siroop en cornflakes toe en roer goed door tot alle cornflakes goed bedekt zijn met chocolade.
  • Schep hoopjes op een met bakpapier bekleed bord, schaal, plank. Ik haalde er 27 stuks uit.
  • Laat de stukjes uitharden bij kamertemperatuur of in de koelkast. Het ligt er aan hoeveel geduld je hebt.
Trefwoord Bites, Brokken, Chocolade, Chocolate, Cornflakes, Lekkernij, Snack, tussendoortje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept