Chocolade, voor de meeste een verslaving. Vooral voor vrouwen. Niet aan te slepen. Nu moet ik zeggen, mij maak je niet blij met een reep chocolade. Vooral geen witte of melk. Vroeger was dit helemaal erg, moest ik er echt niets van hebben. Tegenwoordig kan ik het meer waarderen.
Chocolade moet van mij het liefst puur zijn en dan niet een laffe, maar met een lekker hoog cacao percentage. Ik eet het liefst chocolade ergens in. Koekjes, cake, brownies, hagelslag in m’n vla, vlokken op een cracker of pure chocolade pasta op een wit bolletje. Bij dat allemaal loopt het water je toch al in de mond? Hier wel hoor 😉
Chocolade is ook erg leuk om cadeau te geven, wordt iedereen blij van. Maar een doosje merci of zeebanket is dan wel weer een beetje mwa toch? Geef dan een leuk, gezellig en mooi stuk chocolade.
En die maak je zelf, echt heel simpel. Afgemaakt met een gedroogd bloemetje en een goud glittertje is heeft het nog een luxe uitstraling ook.
Chocolate Bark
Ingrediënten
- 2 witte chocolade repen
- 1 pure chocolade reep
Optioneel
- eetbare bloemen
- glitters
Instructies
- Leg de repen chocolade op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Wit – puur -wit.
- Laat de chocolade in de oven smelten. 10 minuten op 50℃ (onderboven warmte).
- Haal de chocolade uit de oven en meng de chocolade met een satéprikker of mes. Maak een mooi patroon.
- Bestrooi eventueel met eetbare gedroogde bloemen en goude glitters.
- Laat uitharden, breek in stukken en stop in een leuk zakje. Cadeautje klaar!
Notities
<h4>Laat weten wat je van het recept vind:</h4>
(Nog geen waarderingen)