Soep, ja soep eten we hier erg veel. Makkelijk en lekker. Kommetje op schoot, broodjes erbij. Ik heb nog geen soep hier op de site staan dus dat werd wel tijd. De tomatensoep en courgette soep staan ook al in de wachtrij, dus die zullen snel volgen.
Bloemkool staat me altijd tegen. Vroeger thuis aten we het alleen als een aardappels groenten vlees ding. Ik kwam dan thuis uit spelen of uit school en rook al dat het mis was. Och wat vond ik dat altijd stinken. Nu moet ik zeggen dat ik vroeger ook echt niets lekker vond. M’n moeder was zo lief, of gek, dat ze altijd iets erbij kookte/maakte wat ik dan wel lekker vond. Bijvoorbeeld witte bonen in tomatensaus, ja culinaire hoogstandjes 😉 Maar het maakte me blij.
Bloemkool ben ik pas later gaan waarderen. Toen ik zelf ging koken. We eten het hier overigens nog steeds niet in aardappels groente vlees versie. Maar in ovenschotels, geroosterd of dus in soep. En dan kan ik er op recht van genieten.

M’n vader is vorige week geholpen aan een issue, hierdoor kan hij de komende 2 maanden alleen maar gemalen of vloeibaar eten. Hij is gek op bloemkool. En hier was het al even geleden dat we bloemkoolsoep aten dus dacht ik dat het mooi tijd werd voor een eigen receptje.
Omdat hij wel een paar bakjes bloemkoolsoep verdiende en ook wij wel wat lusten, maakte ik een flinke pan. En pfoe, lekker! Sja, kan het echt niet anders zeggen. Echt lekker! Wij aten hem met spekjes, deze kan je ook weglaten of vervangen voor vega spekjes.

Bloemkoolsoep met spekjes
Equipment
- 1 soeppan
Ingrediënten
- 2 bloemkolen (1.5 kilo aan roosjes)
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- scheutje olijfolie
- 2 tl tijm
- 2 bouillonblokjes (kip)
- 1,5 l gekookt water
- 250 ml kookroom
- 300 gr spekjes/vega spekjes
Instructies
- Snij de bloemkolen in roosjes.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook glazig.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en doe de tijm er bij.
- Bak een paar minuten al omscheppend.
- Doe het kokend water erbij en de bouillonblokjes. Laat 15 minuten met de deksel op de pan rustig koken.
- Bak in de tussentijd de spekjes krokant.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Meng de kookroom er door en laat nog even 5 minuten doorkoken. Roer goed door en pas op, het kan spetteren.
- Serveer de soep met de spekjes!
4 reacties
Hier nog een grote soepfan; pompoen, courgette, witlof, champignons en… bloemkool zijn wel de favorieten.
We hebben hetzelfde recept, hoe leuk!
Beterschap voor je vader gewenst!
Oh witlof, die klinkt interessant. Uitproberen maar!
Recept van de bloemkool-soep, wat een overhéérlijke soep. We hebben gedrieën heerlijk zitten genieten van de soep 🙂 tweede x gemaakt. Om het wat dikker te maken heb ik er een halfgrote gekookte aardappels door gemixd. Was voor ons een maaltijd soep met ernaast bruine geroosterde boterhammen ! 😋😋😋❣️eet smakelijk voor die volgen.
Zéker aan te bevelen ….
Hoi Pauline,
Wat een lieve reactie! Heel leuk om te lezen!
Altijd goed om er je eigen draai aan te geven, ben blij dat jullie er zo van genoten hebben.
Lieve groetjes,
Mandy