Ga terug
bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met spekjes

Een heerlijke groentensoep van bloemkool!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
calorieën 253 kcal

Equipment

  • 1 soeppan

Ingrediënten
  

  • 2 bloemkolen (1.5 kilo aan roosjes)
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 2 tl tijm
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 1,5 l gekookt water
  • 250 ml kookroom
  • 300 gr spekjes/vega spekjes

Instructies
 

  • Snij de bloemkolen in roosjes.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook glazig.
    bloemkoolsoep
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en doe de tijm er bij.
    bloemkoolsoep
  • Bak een paar minuten al omscheppend.
  • Doe het kokend water erbij en de bouillonblokjes. Laat 15 minuten met de deksel op de pan rustig koken.
    bloemkoolsoep
  • Bak in de tussentijd de spekjes krokant.
    bloemkoolsoep
  • Pureer de soep met een staafmixer.
    bloemkoolsoep
  • Meng de kookroom er door en laat nog even 5 minuten doorkoken. Roer goed door en pas op, het kan spetteren.
    bloemkoolsoep
  • Serveer de soep met de spekjes!
Trefwoord bloemkool, bouillon, Groenten, groentensoep, soep, soep tijd