Bloemkoolsoep met spekjes
Een heerlijke groentensoep van bloemkool!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
calorieën 253 kcal
- 2 bloemkolen (1.5 kilo aan roosjes)
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- scheutje olijfolie
- 2 tl tijm
- 2 bouillonblokjes (kip)
- 1,5 l gekookt water
- 250 ml kookroom
- 300 gr spekjes/vega spekjes
Snij de bloemkolen in roosjes.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook glazig.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en doe de tijm er bij.
Bak een paar minuten al omscheppend.
Doe het kokend water erbij en de bouillonblokjes. Laat 15 minuten met de deksel op de pan rustig koken.
Bak in de tussentijd de spekjes krokant.
Pureer de soep met een staafmixer.
Meng de kookroom er door en laat nog even 5 minuten doorkoken. Roer goed door en pas op, het kan spetteren.
Serveer de soep met de spekjes!
Trefwoord bloemkool, bouillon, Groenten, groentensoep, soep, soep tijd