Whoop Christmas is coming!! En ja de boom staat! Ik ben in m’n element hoor. De lampjes in de tuin, boompje binnen, of naja boom. Het is een flinke. Raam tekeningen zijn weer gemaakt en het kerststalletje staat ook weer. De kerstmuziek staat volgas te spelen hier en ik bleer lekker mee 😉 Gewoon omdat het kan, I love it!
Daarmee kan ik ook los met de kerst recepten. Ik heb er natuurlijk al een paar geplaatst, maar daar blijft het niet bij. Deze bladerdeeg kransjes zijn niet nieuw, je ziet ze veel. Maar toch vond ik het leuk om ze te maken. Niet een grote variant, maar 2 kleintjes. En zeg nu eerlijk! De bladerdeeg met Nutella, in welke vorm dan ook, verveeld nooit toch?
Kijk nou even naar dit plaatje, het is toch met recht een plaatje? Staat enig op tafel, bij het kerst ontbijt, de brunch, lunch, borrel of zelfs bij het avondeten. Als toetje is deze ook errug lekker, bolletje ijs erbij dat maakt het helemaal af. Oh en dan niet te vergeten, deze is easypeasy in elkaar te zetten. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, bladerdeeg Nutella en een ei. Die laatste is voor een mooi kleurtje, wat je ook kan doen met een scheutje melk, mocht je geen ei hebben.
Nou hup hup, je keuken in en deze lekkere kerst kransjes maken, ook leuk om samen met de kids te doen. Of een leuk idee voor het kerstdiner op school volgende week. Your welcome!
Wij gaan ons ondertussen opmaken voor een heus Spaans kerstfestijn. Als ik het aandurf zal ik daar wat plaatjes van delen.
Geniet van alle feest voorbereidingen!
Bladerdeeg Nutella Kerst Kransjes
Equipment
- Ster uitsteker
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- Nutella
- geklutst ei
Optioneel
- poedersuiker
Instructies
- Rol de bladerdeeg uit.
- Besmeer de helft van het bladerdeeg met Nutella.
- Vouw dicht.
- Steek sterren uit.
- Maak cirkels op bakpapier en leg de sterren er op.
- Bestrijk met het geklutst ei.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 ℃ (onderboven warmte) mooi goud bruin in ongeveer 15 minuten.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker en geniet!
Notities
- Geen Nutella? Gebruik een andere hazelnoot pasta.
- Je kan het bladerdeeg gebruiken van Tante Fanny of gewoon eigen merk.