Je kent ze vast wel, bao buns, van die lekkere kleffe gestoomde broodjes. Ze hebben wel wat weg van de de bapao. Die ken je ook wel, in zo’n plastic zakje, even in de magnetron tot ie plopt! Lekker met sweet chili saus. Maar bao buns zijn broodjes die zelf nog even moet beleggen. Het zijn heerlijk zacht gestoomde broodjes en je kan ze eigenlijk met van alles beleggen. Ze komen uit China en zijn vooral erg populair in de Aziatische landen. Al hoewel ze tegenwoordig ook hier erg in trek zijn.
De broodjes kan je makkelijk kopen, bij de toko of zelfs in de supermarkt. Ik heb ze bij Picnic vandaan, daar verkopen ze zakken per 10 stuks uit de diepvries. Super makkelijk, even laten ontdooien, in het stoommandje en aanvallen maar. Maar je kan ook heel goed zelf je bao buns maken, ik deed dat al eens eerder, het recept vind je hier.
Bij dit recept ging ik voor het gemak voor snelle bao buns. Zo gepiept, niet wachten tot je deeg klaar is. Zo kan je ook op een drukke dag genieten van dit lekker broodje. Het officiële recept is van Picnic, daarin wordt gebruik gemaakt van kipfilet, ik ben zelf meer fan van kipdijfilet. Dus logischerwijs gebruikte ik dat 🙂


Het is echt super simpel, je kan de kip gesneden kopen, de buns kant en klaar, de rode kool gesneden, flesje woksaus hoeveel tijd wil je besparen? Alleen de komkommer even in plakjes en een lente uitje snijden. Hop flop en het staat op tafel!
Op dinsdag en donderdag heeft dochterlief turn les, dus juist dan vind ik het fijn wanneer het eten snel op tafel staat. Vaak worden het restjes uit de vriezer, kip van de markt of wraps. Maar deze kunnen dus ook super goed en het is weer eens wat anders. Het leukste vind ik om zelf lekkere receptjes te ontwikkelen, maar zo nu en dan is het ook fijn als er voor je word gedacht. Vooral op werkdagen of dagen dat de kids moeten sporten. Picnic heeft dus een fijne maaltijdplanner, zo hoef je niet na te denken en alle ingrediënten staan al voor je uitgezocht.
Het recept heb ik hieronder voor je uitgewerkt zo dat jij ook kan genieten van deze lekkere Bao buns met hoisin kip. Lekker met wat komkommer er bij en wat srirachamayonaise voor een pitje! Voor ieder wat wils en ook de kids zullen hier van smullen.
Maak er wat extra en start je weekend goed, ultiem comfortfood 😉

Bao Buns met hoisin kip
Equipment
- Stoommandje
 
Ingrediënten
- 12 bao buns
 - 350 gr kipdijfilet blokjes
 - 1 flesje hoisin woksaus (200 ml)
 - 200 gr rode kool
 - 50 ml rijstazijn
 - 30 gr suiker
 - 1 komkommer
 - 1 lente uitje
 - olijfolie
 
Optioneel
- srirachamayonaise
 
Instructies
- Gebruik je diepvries buns, laat deze dan ontdooien.
 - Verhit de rijstazijn samen met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost.
 - Meng het azijn suiker mengsel nu met de rode kool en laat intrekken.
 - Verhit nu een eetlepel olijfolie in een wok en bak er de kipdijfilet blokjes mooi goud bruin in, ongeveer 3 minuutjes.
 - Voeg nu de woksaus toe en laat nog eens 3 minuutjes pruttelen.
 - Breng nu een pan met water aan de kook en zet het stoommandje hier boven.
 - Plaats de buns in het mandje en stoom voor zo'n 8 tot 10 minuten.
 - Snij ondertussen de komkommer in plakjes en de lente ui in ringetjes.
 - Beleg nu elke bun met wat kip, rode kool en wat lente ui.
 - Serveer met de komkommer en eventueel met de pittige mayo!
 
Notities
- Naar recept van Picnic.
 - De bao buns zijn van Hanabi (diepvries).
 - Kipdijfilet kan je ook vervangen voor kipfilet of een kip vervanger.
 
								



