Een hele mond vol dit bananenbrood! Maar oh zo lekker! Ik gebruik inmiddels al jaren een basis recept voor bananenbrood en daar varieer ik eindeloos mee. Cranberries doen het altijd goed, dus die gebruik ik ook graag. Wat ik zo leuk vind is dat je dit bananenbrood heel seizoen gebonden kan maken. In de herfst lekker met speculaas kruiden in de zomer maak je hem lekker tropisch. Het is ook de ideale snack voor tussendoor. Geen toegevoegde suikers en goed vullend, dus ben je mooi een tijdje verzadigd!
Wist je dat je bananenbrood ook heel goed kan invriezen? Snij hem in plakken en verpak per plak. Pak een plak wanneer je er zin in hebt! Ontdooien duurt ook niet heel lang. Tip van flip hier. Leg een bevroren plak schuin tegen je kopje thee aan. Zo kan je nog sneller genieten.
Bananenbrood Cranberry Walnoot Lemon Pie
Equipment
- Cakeblik 23 cm
Ingrediënten
- 2 flinke bananen
- 3 eieren
- 180 gr bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 2 handjes gedroogde cranberries
- 60 gr walnoten
- ½ tl lemon pie aroma
Instructies
- Prak de bananen en meng met de eieren tot een egaal mengsel.
- Voeg de bloem en de bakpoeder toe.
- Hak de walnoten grof en spatel samen met de cranberries door het beslag.
- Voeg voor extra smaak nog lemon pie aroma toe.
- Giet het beslag in met bakpapier bekleedde cake vorm.
- Bak voor ongeveer 45-50 min in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) op 180℃ mooi bruin. Controleer met een saté prikker of het bananenbrood goed gaar is.
- Laat het bananenbrood een paar minuten in de vorm afkoelen voor je hem op een rooster stort en volledig laat afkoelen.
Notities
- Lemon pie aroma is misschien wat moeilijk te vinden. Ik gebruikte de Yummy drops van Prozis.
- Je kan de aroma ook vervangen voor vanille aroma.
Laat weten wat je van het recept vind: