Asperge seizoen

Het asperge seizoen is weer aangebroken. Het seizoen loopt van ongeveer eind februari tot eind juni. De top maanden voor asperges zijn mei en juni. Net als vorig jaar mocht ik weer de aspergebox van Aspergecenturm.nl ontvangen. Compleet met een asperge schiller, een lekkere wijn (van Wijnvoordeel) en wat niet kan ontbreken een roomboter (van Lurpak).

Asperges en Limburg zijn niet te onderscheiden. Toen ik de foto met de asperges en de wijn doorstuurde naar een goede vriend zei hij, hey dubbel wit goud. Ik had het niet eens gelijk door. Maar de asperges zijn natuurlijk het witte goud. De wijn die erbij zit is een witte, die toevallig Jeffrey heet. Jeffrey’s Bay. 1 en 1 is 2 want mijn goede vriend heet Jeffrey en komt uit Limburg, dubbel wit goud 😉

Aan mij dus weer om er een lekker baksel mee te maken, gezien de naam Baksels by Mandy is. Vorig jaar maakte ik een heerlijke asperge quiche met zalm. Dit jaar wilde ik wat vernieuwends. Alhoewel bladerdeeg met asperges niet echt nieuw is. Maar het idee van een hartige strudel vond ik wel vernieuwend. Dus dit jaar werd het een asperge strudel!

Oh mama, wat eten we vanavond? Het ruikt zo lekker! Nou, asperge strudel. En jeetje, wat ongeloofijk lekker. Al zeg ik het zelf 🙂 Kids vonden alles lekker, behalve de asperges haha. Maar ik en manlief hebben er oprecht van genoten.

Ik had niet alle asperges nodig, dus de helft heb ik ingevroren. Zo kunnen we het asperge seizoen nog iets oprekken!

Asperge Strudel

Asperge Strudel

Een strudel met het witte goud!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4
calorieën 478 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gr witte asperges
  • kruiden roomkaas
  • 3 el geraspt kaas, 30+ jong belegen
  • 50 gr rauwe ham
  • 2 eieren, gekookt
  • 1 ei, geklust

Instructies
 

  • Snij de onderkantjes van de asperges af en schil ze.
  • Kook ze voor ongeveer 6-8 minuten en een pan met water.
  • Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat. Laat het bakpapier er onder zitten.
  • Verdeel denkbeeldig in 3 gelijke stukken, over de lengte.
  • Maak aan de boven en onderzijde in het midden inkepingen. En snij de 2 zijkanten in schuine reepjes. Dit gaat makkelijk met een pizzasnijder.
  • Smeer het middelste gedeelte in met een flinke laag roomkaas.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Verdeel de ham er over.
  • Leg nu de asperges over de ham heen.
  • Snij de 2 gekookte eitjes in stukjes en verdeel over de asperges.
  • Vouw nu dakpansgewijs de zijkanten over het gevulde middenstuk.
  • Bestrijk met het geklutste ei en bak voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220℃ (onderboven warmte) goud bruin.

Notities

  • De asperges kreeg ik van aspergecentrum.nl
  • Gooi de schillen van de asperges niet weg, hier kan je heel goed soep mee maken.
  • Ik gebruikte het bladerdeeg van Tante Fanny.
  • De roomkaas van Garlan.
  • De eitjes deed ik een keer horizontaal en een keer verticaal in een eiersnijder, lekker makkelijk.
  • Deze strudel is heerlijk met een frisse salade erbij!

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord asperges, Hartige taart, Strudel, witte goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept