Jaaaa!! Eindelijk is het dan lekker weer, na een onstuimige lente en een vreselijke eerste zomerdag mogen we nu genieten. Zon, buiten zitten, korte kleding, zonder nadenken de deur uit. De kids vinden het natuurlijk ook heerlijk, het zwembad staat al even en daar hebben ze welgeteld nog maar 2 keer in gezeten. Dus ook voor hen is het wachten op mooi weer eindelijk over.
Naast het zwembad, bedelen ze ook geregeld om ijsjes. De jongste is gek op vanille ijs, de oudste stracciatella en vanille ijs. Ze gaan dan ook geregeld met opa mee naar de ijssalon, wat een feest en verwennerij. Ze boffen maar met zo’n opa. Elke dinsdag past hij op en ze weten hem goed te paaien 😉
Laatst waren we op een verjaardag en daar werden zelf gemaakte aardbeien ijsjes (met banaan) uit gedeeld. Ook dit bleek een succes. Ik dacht mooi, die kan ik zelf ook wel in elkaar flansen. Fluitje van een cent. En aardbeien? Daar lopen ze hier echt mee weg, oftewel, ze zijn hier geen lang leven beschoren. Zomers gaan er kilo’s aardbeien doorheen.
Nou, daar gingen we dan. Aardbeien ijsjes maken. Vooral de jongste was helemaal in z’n nopjes, eindelijk kwamen de ijsjes vormpjes van pas. Wat hij even niet bedacht had, was dat ze nog wel even een paar uurtjes in de vriezer moeten.. Bummer! Maar goed, geduld is een schone zaak en het wachten werd beloond.
Heerlijke zomerse aardbeien ijsjes! En nog gezond ook, dus snoep er zo veel als je wilt.
Aardbeien ijsjes
Equipment
- Ijsjes vormpjes
Ingrediënten
- 400 gr verse aardbeien
- 3 el yoghurt
- 1 à 2 el agave siroop
Instructies
- Was de aardbeien en ontkroon ze.
- Doe ze in de een blender samen met de yoghurt en de agave siroop, meng tot een dunne puree.
- Giet in de ijsvormpjes en zet in de vriezer voor 6 tot 8 uur.
Eén reactie
Heerlijk bij warm weer!