Het is weer de tijd van het jaar, allemaal volop in de kerststemming. Mariah Carey en Wham galmen weer door het huis of de auto en de kerstverlichting hangt aan de gevels. Ik vind het heerlijk. Al moet ik wel altijd even wachten, want de kids en Sinterklaas.. dus eerst moet die beste man weer naar zijn huis in Spanje zijn vertrokken dan kan ik los!
En dat moet wel een beetje snel, want ik wil wel graag dat voor mijn eigen verjaardag het huis in kerst sferen is. Vind dat wel zo gezellig 🙂 Dus ja, een drukke en volle maand, maar oh zo knus!
Op school zijn ze ook al met kerst bezig, de suprises moeten nog uitgepakt worden, maar advent is al begonnen. Ook de agenda voor kerst hebben ze alweer gevuld in Parro (de app waar school mee communiceert). Dat betekend dat wij ons vast kunnen gaan voorbereiden op het kerstdiner op school.
Met het kerstdiner moeten de kids altijd hapjes meenemen. Dit mag hartig en zoet zijn. Wel meestal max 8 hapjes, want anders zijn er straks 24×24 hapjes en dan blijft er teveel over. Elk jaar weer wat verzinnen. Ik maakte o.a. deze leuke Oreo rendiertjes. Die zijn iets meer werk, maar deze leuke kerstboompjes zijn ook een goed idee én vallen zeker in de smaak! Je hebt ook niet veel nodig, wat zoute sticks, chocolade naar keuze en voor de gezelligheid wat sprinkles. Flop flop, staat zo klaar en niet te veel gedoe met vervoeren naar school.
Ik zeg wat wil een mens nog meer? Dus weet je niet wat te maken voor bij het kerstdiner op school? Maak dan deze zoute stick kerstboompjes. Daar maak je alle kindjes blij mee 🙂
Zoute sticks Kerstbomen
Ingrediënten
- 12 zoute sticks
- 50 gr pure chocolade
- sprinkles
Instructies
- Leg de zoute sticks per 2 op een bord of een plank bekleed met bakpapier.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Doe de chocolade in een spuitzak of boterhamzakje en knip het puntje er af.
- Drizzle de chocolade van groot naar klein, heen en weer over de zoute sticks. Creëer een kerstboompje.
- Besprinkel met sprinkles en laat uitharden.