Ooh ik moet echt nog even vertellen over het project kast. Zoals jullie eerder konden lezen heb ik een kast gekocht voor de nieuwe slaapkamer van dochterlief. Stad en land afgezocht en eindelijk gevonden, klein leuk prijsje, ikke happy. Ding werd thuis bezorgd, enige wat we moesten doen was naar boven tillen. Ik met mijn geweldige inzicht dacht dat dit wel kon. Loodzwaar maar hey, spierballen!
Je begrijpt het al, dat inzicht was niet zo best. Poging 1, te zwaar. Oke, deuren er af, laatjes er uit en op naar poging 2. Nou, het gewicht was het niet, ding past gewoon niet door het trapgat heen. En nu? Overal kijken, waar kunnen we zagen? Wat kan er af? De achterkant eruit gesloopt, maar nergens een handig punt om hem fatsoenlijk door te zagen zodat hij ook weer netjes in elkaar kan.
Jammer, maar ik wil zeker wel deze kast naar boven hebben. Te leuk! Dan zit er maar een optie op, gewoon halverwege zagen en dan daarna maar hopen dat hij weer netjes in elkaar kan. Zo gezegd zo gedaan. Poging 3 was dus een succes. De kast staat nu in 2 delen op zolder. Nu moet project in elkaar zetten en verven nog volgen. Duim alsjeblieft voor me mee dat dit nog een goed einde krijgt 😉



Project kast de trap op krijgen was geen succes met dit recept was dat zeker wel. Nu de zon weer meer begint te schijnen en vooral komend weekend heerlijk gaat worden, leek het me een goed idee dit recept online te zetten. Want zongedroogde tomaatjes zijn een perfect ingrediënt voor bijvoorbeeld salades, tortilla wraps of in pasta’s.
Je kan zongedroogde tomaatjes natuurlijk gewoon in de winkel halen, maar zijn ook heel makkelijk zelf te maken. En ook nog eens veel lekkerder. Je hebt niet veel nodig, alleen wat geduld. Gelukkig minder geduld dan als je ze werkelijk in de zon zou drogen, want in de oven gaat het een stuk sneller. En helaas hebben we hier ook niet genoeg zon (wellicht op een hittegolf dag?). Och dat zou ik toch heerlijk vinden, Spaanse zon hier in Nederland, ja I know, allemaal de zelfde zon, maar you got my point 🙂 Al kan ik een lekkere winter ook wel waarderen hoor.
Maar goed, zongedroogde tomaatjes op olie, te lekker om niet zelf te maken. Als je ze morgenochtend direct in de oven zet dan kan je tegen de avond nog heerlijk genieten van dit potje. Stiekem los snoepen mag natuurlijk ook 😉
Geniet en alvast een goed weekend!

Zongedroogde tomaten op olie
Ingrediënten
- 350 gr tomaten
- 3 tenen knoflook
- ½ tl Italiaanse kruiden
- olijfolie
Instructies
- Snij de tomaten in kleine partjes.
- Halveer de tenen knoflook.
- Leg alles op een met bakpapier bekleedde balkplaat.
- Verdeel er wat olijf olie over en de Italiaanse kruiden.

- Laat mooi drogen in een voorverwarmde oven op 100℃ (onderboven warmte) voor ongeveer 4,5 uur. Kijk na 3 uur, elk half uur even hoe het er voor staat. Zie foto hoe ze er op het eind uit moeten zien.

- Laat een beetje afkoelen (hoeft niet volledig). Doe alles in een uitgekookte schone pot, vul met olijfolie en geniet!

Notities
- Kcal zijn per tomaatje. De calorieën zijn hoog door de olijfolie.







