Zongedroogde tomaten op olie
Zelf "zon" gedroogde tomaatjes, je wil nooit meer anders!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 35 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Turks
Porties 1 potje
calorieën 25 kcal
- 350 gr tomaten
- 3 tenen knoflook
- ½ tl Italiaanse kruiden
- olijfolie
Snij de tomaten in kleine partjes.
Halveer de tenen knoflook.
Leg alles op een met bakpapier bekleedde balkplaat.
Verdeel er wat olijf olie over en de Italiaanse kruiden.
Laat mooi drogen in een voorverwarmde oven op 100℃ (onderboven warmte) voor ongeveer 4,5 uur. Kijk na 3 uur, elk half uur even hoe het er voor staat. Zie foto hoe ze er op het eind uit moeten zien.
Laat een beetje afkoelen (hoeft niet volledig). Doe alles in een uitgekookte schone pot, vul met olijfolie en geniet!
- Kcal zijn per tomaatje. De calorieën zijn hoog door de olijfolie.
Trefwoord Italië, knoflook, Olijfolie, Oven, Tomaten, Turkije, Zongedroogd