Ga terug
zongedroogde tomaten op olie

Zongedroogde tomaten op olie

Zelf "zon" gedroogde tomaatjes, je wil nooit meer anders!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 uur 30 minuten
Totale tijd 4 uur 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Turks
Porties 1 potje
calorieën 25 kcal

Ingrediënten
  

  • 350 gr tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snij de tomaten in kleine partjes.
  • Halveer de tenen knoflook.
  • Leg alles op een met bakpapier bekleedde balkplaat.
  • Verdeel er wat olijf olie over en de Italiaanse kruiden.
    zongedroogde tomaten op olie
  • Laat mooi drogen in een voorverwarmde oven op 100℃ (onderboven warmte) voor ongeveer 4,5 uur. Kijk na 3 uur, elk half uur even hoe het er voor staat. Zie foto hoe ze er op het eind uit moeten zien.
    zongedroogde tomaten op olie
  • Laat een beetje afkoelen (hoeft niet volledig). Doe alles in een uitgekookte schone pot, vul met olijfolie en geniet!
    zongedroogde tomaten op olie

Notities

  • Kcal zijn per tomaatje. De calorieën zijn hoog door de olijfolie. 
Trefwoord Italië, knoflook, Olijfolie, Oven, Tomaten, Turkije, Zongedroogd