Popcorn poppen doe je zelf! Super simpel en mega lekker. Geen super slechte snack en altijd goed. Wanneer wij in het weekend of gewoon op een vrije middag, of zelfs gewoon uit school of een doordeweekse avond zin hebben in iets lekkers, dan poppen we zelf popcorn.
Liefst lekkere zoute, of in de winter met speculaaskruiden. Ik heb hier dan ook standaard een pot met popcorn maïs staan. De kids vragen ook vaak of ik wat popcorn wil maken. Natuurlijk ook super leuk om samen met de kids te maken. Het in spanning afwachten wanneer de eerste pop zich voor doet. Ik gebruik altijd een pan met glazen deksel, zo kunnen we met z’n allen boven de pan hangen en lekker kijken.
Zelf vind ik de popcorn zout en nog warm het lekkerst. Ik kan daar dus echt van genieten en ik blijf er van eten. Net zo lang tot je er van die gerimpelde lippen van krijgt, ken je dat? Zo zout! Zout is niet misschien niet het beste, maar wat ik zeg, wel erg lekker 😉
Laatst zag ik bij de Xenos allerlei varianten, van popcorn met M&M’s tot popcorn met Oreo’s. Het blijft dus niet meer bij alleen zoet of zout, nee er wordt flink gevarieerd. Met de basis kan je dus alle kanten op. Ga lekker zelf poppen, voor bij de film of gewoon als tussendoortje en doe er in waar jij zin in hebt!
Heb jij een gek ingrediënt die je in je popcorn doet? Of ben je meer een standaard popcorn type? Laat het in de reacties weten, ik ben benieuwd!
Zelf gepopte popcorn
Equipment
- Pan met deksel
Ingrediënten
- 50 gr popcorn maïs
- zonnebloemolie
- zout, suiker, kruiden naar keuze
Instructies
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in de pan.
- Giet er de popcorn maïs in, ik doe meestal een bodempje.
- Doe de deksel op de pan en laat opwarmen.
- Schud zo nu en dan de pan tegen aanbranden.
- Wacht tot alle maïs gepopt is.
- Doe voorzichtig de deksel eraf, soms kan er nog wat poppen.
- Voeg naar smaak zout, suiker of andere kruiden naar keuze toe, deksel er weer op, even schudden en eet smakelijk!
Notities
- Calorieën berekend zonder toevoegingen.