Verwarm de BBQ tot 100℃ en zorg dat deze rond de 100℃ blijft. Evt. tussen de 80 en 120℃.
Indien je diepvries zalm gebruikt, laat deze dan geheel ontdooien. Dep de zalm droog, bestrooi rijkelijk met zout en leg er schijfjes citroen op.
Doe het rookhout in een rooktube of rook doosje, heb je deze niet maak dan van aluminium folie een pakketje en prik er gaatjes in.
Leg het pakketje rookhout direct op het houtskool, doe de BBQ dicht en wacht tot deze weer op temperatuur is.
Leg de stukken op de BBQ en rook ze in ongeveer 15 minuten tot ze een kern temperatuur hebben van 55℃.
Haal de zalm van de BBQ en trek met 2 vorken uit elkaar tot een soort pulled zalm.
Risotto salade
Was de komkommer en snij in kleine reepjes.
Snij de lente uit in kleine ringetjes.
Schil de mango en snij in blokjes.
Verwarm de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze hoeft niet door en door warm te zijn.
Doe alles in een grote schaal, strooi er flink wat (of naar smaak) lemon herb kruiden over.
Verdeel de zalm er over en hussel alles lekker door elkaar.
Eet smakelijk!
Notities
De risotto is de Bijnaklaar editie van Lassie, super lekker, makkelijk & snel!
De lemon herb kruiden vind je bij Mr. Fillet. Er zit oa suiker, zout, ui, knoflook, paprika, oregano, peterselie, tijm, rozemarijn, peper, piment, chili in.
Zelf vind ik dat er buiten dit niets meer bij hoeft, er zit zoveel smaak aan deze salade, maar wil je toch iets extra's? Doe er dan een schepje mango chutney bij.
De salade is lauwwarm super lekker, maar ook koud echt genieten!