Scones
Heerlijke scones voor bij de (high) thee.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Porties 9
calorieën 155 kcal
Deeg roller
Ronde uitsteker 5 cm Ø
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 1 ei
- 50 gr suiker
- 30 gr ongezouten roomboter
- 100 gr magere yoghurt
- scheutje melk
Meng, buiten de melk, alle ingrediënten goed door elkaar tot een mooi deeg.
Rol uit tot een plak van ongeveer 2cm dik.
Steek met de ronde uitsteker steeds een scone uit tot het deeg op is.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer ze met wat melk.
Bak ze in een voorverwarmde oven, op 200℃ (onder bovenwarmte) mooi goud bruin in ongeveer 25 minuten.
Trefwoord High tea, moederdag, Scones, thee, tradtioneel, Zoet