Ga terug
Scones

Scones

Heerlijke scones voor bij de (high) thee.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Brunch
Keuken Engels
Porties 9
calorieën 155 kcal

Equipment

  • Deeg roller
  • Ronde uitsteker 5 cm Ø

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 50 gr suiker
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr magere yoghurt
  • scheutje melk

Instructies
 

  • Meng, buiten de melk, alle ingrediënten goed door elkaar tot een mooi deeg.
  • Rol uit tot een plak van ongeveer 2cm dik.
  • Steek met de ronde uitsteker steeds een scone uit tot het deeg op is.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer ze met wat melk.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven, op 200℃ (onder bovenwarmte) mooi goud bruin in ongeveer 25 minuten.

Notities

  • Voor deze lekkere scones gebruikte ik een goede roomboter. Lurpak.
  • Serveer ze met jam en clotted cream. Maar ook erg lekker met lemon curd!
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord High tea, moederdag, Scones, thee, tradtioneel, Zoet