Doe de gesmolten boter bij de koek kruimels en doe deze in de met bakpapier bekleedde bakvorm. Verdeel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Meng de gecondenseerde melk er door.
Smelt de chocolade au bain marie.
Haal na 20 minuten de springvorm uit de koelkast en verdeel de helft van het slagroom mengsel over de bodem.
Meng nu de helft van de chocolade er door en een paar lepels dulce de leche. Swirl het even goed door met een mes of satéprikker.
Doe nu de andere helft van het slagroom mengsel in de springvorm en herhaal de stap hierboven.
Verdeel naar wens nog wat grove stukken bastogne over het slagroom mengsel.
Zet de springvorm in de vriezer, laat deze 8 uur staan of een hele nacht.
Laat de ijstaart even 10 minuten uit de vriezer staan voor je de springvorm verwijderd. Of haal een warm mes langs de binnenkant om hem los te krijgen.
Snij in punten en eet smakelijk!
Notities
Past niet al het slagroom mengsel? Is de springvorm niet hoog genoeg? Doe het overige dan in een andere bak en vries ook in.
Trefwoord Bastogne, Chocolade, Dulce de leche, Ijs, Ijstaart, Kerst, Oud en Nieuw, roomijs, Slagroom, Winter