Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve het water, tot een deeg. Blijft het kruimelig, doe dan steeds een el water erbij tot het een stevig deeg is.
Maak een mooie plak en pak in, in huishoudfolie. Leg in de koelkast en laat zeker een uur liggen.
Rol daarna het deeg uit tot een mooie platte lap van ongeveer een halve cm. Steek 6 rondjes uit.
Neem het overige deeg en rol weer uit tot een halve cm. Snij nu 6 repen van 25 x 1,5 cm.
Leg de rondjes in de tartelette vormpjes, pak een reep en leg die in de vorm tegen de rand aan.
Vul de tartelettes nu met abrikozen jam, een flinke eetlepel per tartelette.
Zet de vormpjes nu in de koelkast terwijl je de rest van de vulling maakt.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf, zodra er zachte pieken ontstaan voeg je beetje bij beetje de suiker toe, ook de vanille kan er bij. Laat de mixer draaien tot je stijve pieken hebt.
Spatel nu, in drie delen, de kokosrasp er door.
Doe het eiwit kokos mengsel in een spuit zak en spuit een flinke toef, of toefjes op de met abrikozenjam gevulde tartelettes.
Bak de tartelettes nu mooi lichtbruin in een voorverwarmde oven op 180℃ (onderboven warmte), voor ongeveer 25 minuten.
Laat ze even afkoelen en verwijder de tartelette ringen. Laat ze daarna volledig afkoelen en geniet.