Ga terug
Havermout appel plaatkoek

Havermout appel plaatkoek

Een lekkere plaatkoek met appels uit eigen tuin.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Lekkernij, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 24 stukken
calorieën 205 kcal

Equipment

  • Bakplaat 37x25

Ingrediënten
  

  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl speculaas kruiden
  • 375 gr zelfrijzendbakmeel
  • 150 gr havermout
  • 5 appels (ong 475 gr, geschild, in blokjes)
  • 3 tl kaneelsuiker
  • 60 gr walnoten, grof gehakt

Instructies
 

  • Meng de appels met de kaneel suiker en zet apart. Houdt ook de walnoten aan de kant.
  • Mix de overige ingrediënten tot een kruimelig deeg.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Stort ⅔ van het deeg in de bakplaat en druk stevig aan.
    Havermout appel plaatkoek
  • Verdeel de appels over het deeg en daarna de walnoten. Druk het geheel voorzichtig aan.
    Havermout appel plaatkoek
  • Verkruimel nu het overige deeg over de appeltjes heen.
    v
  • Bak in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 180℃ voor ongeveer 50 minuten.
    Havermout appel plaatkoek
  • Laat volledig afkoelen en snij in stukken.
Trefwoord Appel, Apple, Autumn, Cookies, Fall, Havermout, Herfst, Oats, Plaatkoek