Havermout appel plaatkoek
Een lekkere plaatkoek met appels uit eigen tuin.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Lekkernij, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 24 stukken
calorieën 205 kcal
- 200 gr ongezouten roomboter
- 200 gr bruine basterdsuiker
- 1 tl speculaas kruiden
- 375 gr zelfrijzendbakmeel
- 150 gr havermout
- 5 appels (ong 475 gr, geschild, in blokjes)
- 3 tl kaneelsuiker
- 60 gr walnoten, grof gehakt
Meng de appels met de kaneel suiker en zet apart. Houdt ook de walnoten aan de kant.
Mix de overige ingrediënten tot een kruimelig deeg.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stort ⅔ van het deeg in de bakplaat en druk stevig aan.
Verdeel de appels over het deeg en daarna de walnoten. Druk het geheel voorzichtig aan.
Verkruimel nu het overige deeg over de appeltjes heen.
Bak in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 180℃ voor ongeveer 50 minuten.
Laat volledig afkoelen en snij in stukken.
Trefwoord Appel, Apple, Autumn, Cookies, Fall, Havermout, Herfst, Oats, Plaatkoek