Gingerbread cookies
Het basis recept voor gingerbread cookies.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Cookies
Keuken Amerikaans
Porties 40 koekjes
calorieën 75 kcal
- 375 gr bloem
- 150 gr bruine basterd suiker
- 120 mg stroop
- 2 tl vanille
- 1 el gemberpoeder
- 2 tl kaneel
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- ½ tl zout
- 80 gr ontzouten roomboter
- 1 ei
Roer alle droge ingrediënten, behalve de suiker, door elkaar en zet even aan de kant.
Mix de boter en de suiker romig.
Voeg het ei, de stroop en de vanille toe en mix goed door.
Doe nu de droge ingrediënten er bij en mix door tot een mooi deeg. Mocht het wat droog zijn kan je eventueel een el melk toevoegen. Niet te veel! Het moet niet te plakkerig worden.
Vouw het deeg in folie en leg in de koelkast voor minstens een uur.
Rol het deeg nu uit, op een met bloem bedekt werkblad, ongeveer 0.5cm dik.
Steek koekjes uit en herhaal tot het deeg op is.
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de koekjes voor ongeveer 10 minuten op 190 ℃, onderboven warmte (voorverwarmd).
Laat volledig afkoelen op een rooster. Daarna kan je ze eventueel versieren met een icing.
- De helft van het deeg deed ik in de vriezer, handig voor later gebruik.
- Ik gebruikte gewoon pannenkoeken stroop.
Trefwoord Cookies, Gingerbread, Kerst, Koekjes, Winter