Ga terug
Crunchy Granola

Crunchy Granola

Heerlijk krokante of crunchy granola!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 pot
calorieën 218 kcal

Ingrediënten
  

Basis crunchy granola

  • 300 gr havermout
  • 200 gr gemengde, ongezouten, ongebrande noten
  • 100 gr pitten en zaden
  • 115 gr eiwit (ongeveer 3 grote eieren)

Toppings naar keuze

  • gedroogde cranberries
  • gedroogde abrikozen
  • goji bessen
  • kokos
  • speculaaskruiden
  • vanille
  • aardbeien yummy drops

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de basis granola goed door elkaar. Hier kan je ook alvast de speculaaskruiden, vanille of andere smaakmaker toevoegen.
  • Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 190℃, onderboven warmte, voor ongeveer 25 à 30 minuten, schep tussentijds om. De crunchy granola is klaar wanneer deze mooi goud bruin is en er brokken gevormd zijn.
  • Laat de granola volledig afkoelen, hierbij hard hij nog wat extra uit.
  • Voeg toppings toe naar keuze en je bent klaar voor een heerlijk ontbijt!

Notities

  • Voor de crunchy granola gebruik je de basis en kan je zelf naar keuze lekkers toevoegen. Ik varieer hier elke keer in. De ene keer heb ik meer zin een zomerse variant, dus lekker met wat kokos. En de volgende keer meer herfst dus voeg ik wat speculaaskruiden toe. Maak je granola precies zoals jij hem lekker vind door de producten naar wens toe te voegen. 
  • Calorieën zijn berekend op 1 portie, alleen voor de basis granola. 
Trefwoord Breakfast, Crunchy, Eiwit, Granola, High Protein, Krokant, Ontbijt