Boerewors
Zuid-Afrikaanse Boerewors van de braai
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid-Afrikaans
Porties 4
calorieën 272 kcal
- 1 boerewors
- 1 handje rookhout (fruit) of 2 perzik pitten
Stook de barbecue op tot 175℃
Leg het rookhout, of de perzik pitten, direct op het houtskool.
Braad de boerewors op direct vuur tot deze en kerntemperatuur heeft van 65-68℃. Dit duurt ongeveer 30 tot 35 minuten, halverwege de wors draaien.
Haal de boereworst van het vuur en laat even rusten, dit zodat all sappen zich goed over de worst kunnen verdelen.
Serveer met brood of een heerlijke chakalaka.
- Boerewors kan je kopen bij de Zuid-Afrikaanse winkel. Bij ons zit er gelukkig eentje in de buurt, Die Spens.
- Bang dat de worst uit elkaar draait? Steek dan even een lange saté prikker door de opgerolde worst (zie plaatje bij instructies).

Trefwoord Basterd, BBQ, Boerewors, Braai, Vakantie, Worst, Zomer, Zuid-Afrika