Andijvie pancakes
Heerlijke hartige pancakes met andijvie. 
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
 
	
    	
		Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
 
     
    
        
		Porties 3
calorieën 644 kcal
 
     
 
- ½ basis recept pancakes (link in notities)
 - 350 gr andijvie
 - 2 tenen knoflook 
 - 1 el sesamolie
 - 2 a la minute speklapjes
 - 2 el ketjap
 - 1 el sweet chili saus
 - ½ limoen (sap)
 - 1 tl sambal badjak 
 
 
Maak het beslag voor de pancakes. 
Was en snij de andijvie fijn. 
 Snij ook de knoflook fijn. 
Verwarm de sesamolie in een wok of hapjes pan, fruit de knoflook even aan. 
Voeg de andijvie toe en laat flink slinken. 
 Meng nu de andijvie door het pancake beslag. 
 Verwarm een pannenkoekenpan met een heel klein beetje olie. Schep nu steeds 3 hoopjes in de pan en bak aan beide kanten mooi bruin. Ga door tot het beslag op is.
 Snij de speklappen in reepjes. 
 Bak deze in een wok, hapjes pan of koekenpan licht krokant. 
Voeg de ketjap, chili saus en sambal toe en laat even pruttelen. Wanneer het licht is ingedikt zijn de spekjes klaar. 
 Stapel de pancakes op en serveer met de spekjes. 
 
- Hier de link voor de basis pancakes.
 
- Ik gebruikte heerlijk andijvie uit eigen tuin. 
 
 
Trefwoord Andijvie, hartig, koekenpan, Pancakes, Spekjes