Pistache Cupcakes met Witte Chocolade Ganache

Een klein jaar voor onze dochter werd geboren is mijn man een eigen zaak gestart, samen met 3 andere heren. Een marketing bureau. Eerst in zijn vrije tijd, want direct je baan opzeggen is natuurlijk erg spannend. Vooral als je een kleine op komst hebt, hypotheek moet betalen en meer. Het ging steeds beter lopen en niet veel later stopte hij bij zijn baan in loondienst en ging volledig voor zich zelf verder. Toen het bedrijf 5 jaar bestond mocht ik heerlijke red velvet cupcakes maken met hun logo er op, om dit heugelijke feit te vieren. Toen ze 7 jaar bestonden mocht ik een cijfer taart maken en een over de top Karamel taart. Inmiddels is er veel veranderd, ze runnen de zaak nu met zijn 2e en bestaan dit jaar 9 jaar. Afgelopen januari zijn ze van naam veranderd en zijn ze een vernieuwd avontuur aangegaan. Dat moest gevierd worden.

Die marketing lui weten goed wat ze willen, ik kreeg per afdeling een specifieke smaak door. Een van de smaken was pistache met witte chocolade ganache. En dus ging ik aan de slag. Ik had extra veel beslag gemaakt, zodat ik voor ons zelf ook nog een cake kon maken om te proeven. Nou ik werd er een partijtje blij van. Heerlijk zachte cake met de subtiele smaak van pistache en kleine bite van de nootjes. Ze ogen ook wel chique.

Voor de naamsverandering deed ik er nadien nog het nieuwe logo op. Deze liet ik drukken op eetbaar papier.

Pistache cupcakes met witte chocolade ganache

Pistache Cupcakes met Witte Chocolade Ganache

Heerlijk zachte cupcakes met een zoete toef.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Gebak
Keuken Mix
Porties 12
calorieën 324 kcal

Equipment

  • Muffin vorm
  • cupcake cups
  • Spuitzak
  • Spuitmondje naar keuze

Ingrediënten
  

Cupcakes

  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 75 ml melk
  • 140 gr bloem
  • flinke tl bakpoeder
  • 90 gr pistache noten

Ganache

  • 200 gr witte chocolade
  • 100 ml slagroom

Instructies
 

Cupcakes

  • Maal de pistache noten bijna helemaal fijn, lekker is dat er nog een paar grove stukjes in zitten.
  • Mix de eieren met de suiker en het zout luchtig, mooi egaal licht geel. Dit duurt een paar minuten.
  • Mix de zonnebloemolie en de melk erdoor.
  • Voeg nu de bloem en het bakpoeder erbij.
  • Als laatste roer je de pistache noten goed door het beslag.
  • Vul de muffin vorm met de cupcake cups en vul deze voor ⅔ met beslag.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 175℃ voor ongeveer 22 tot 24 minuten (onder bovenwarmte). Ze zijn gaar wanneer je er met een saté prikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  • Laat ze een minuut of 10 afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en volledig laat koelen op een rek.

Ganache

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en stop in een hitte bestendige kom.
  • Breng de slagroom aan de kook en giet over de chocolade.
  • Wanneer de chocolade gesmolten is laat je de ganache afkoelen tot de gewenste dikte. Dit kan in de koelkast, dit gaat best snel dus blijf af en toe kijken/voelen, zodat de ganache niet te dik wordt. Het moet niet te dun zijn en niet te dik, zodat je er een mooie toef mee kan spuiten.

Cucpakes opmaken

  • Doe de ganache in een spuitzak met spuitmondje.
  • Spuit op elke cupcake een mooie toef.
  • Hak evt. nog wat extra pistache nootjes en strooi er overheen.

Notities

  • Cupcake cups gebruik ik altijd van House of Marie, deze zijn fijn, laten niet los en laten geen vet door.
  • Ik gebruik altijd de spuitzaken 40 cm van BrandNewCake.
  • Spuitmondje Wilton 6B, maar je kan elk leuk/mooi spuitmondje gebruiken.
  • Calorieën zijn voor de cupcake en de ganache samen. Cupcake alleen is 243 kcal, de ganache 81 kcal beide per portie.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Chocolade, Cupcakes, Ganache, Pistache