Nobake limoen cheesecake bites

Oh jongens wat een weer, wat een weer! Zomer is aan en hoe?! Oké, nu moet ik eerlijk toegeven dat zelfs ik dit wel een beetje overdreven vind, maar och het is zomer en I love it! Kindjes hebben tropenrooster, kunnen lekker plonsen in het zwembad (goed smeren!!) en eten doen we lekker in alle comfort van de airco.

Zelf was ik gewoon aan het werk en daar is het zo’n 22 graden binnen, prima te doen. Wel even schakelen zodra je naar buiten loopt, maar goed. Gister was ik met de auto want 36 graden en fietsen leek me toch een gevalletje de kat op het spek binden.. Vandaag had ik echter geen keus, want de auto moest voor onderhoud weg. Daarom sprong ik al vroeg op de fiets en dat was eigenlijk prima te doen, over de middag hebben we het maar gewoon niet 😉

Stom, ik kwam aan op m’n kantoortje en toen werd ik herinnert aan m’n mooie bos bloemen, die had ik gister laten staan vanwege de hitte, maar ook vandaag kon hij niet mee vanwege de fiets. Gelukkig heb ik lieve ouders die kwamen de bloemen met liefde halen. Reden dat er bloemen stonden? Ik was afgelopen maandag 12,5 jaar in dienst, dus bij aankomst was het kantoor versierd met ballonnen en leuke vlaggetjes! En de bloemen kreeg ik cadeau. Vind ik toch leuk, dat er een klein beetje aandacht voor is. Natuurlijk moet er dan ook even getrakteerd worden, normaal doen we gebak, nu dacht ik vanwege de temperaturen aan ijs. Maar ijs bij de ochtendkoffie was ook een beetje gek. Het werden dus koeken van de bakker, die goed in de smaak vielen.

Nu had ik ook zelf aan de bak gekund, maar temperatuur technisch vond ik dat niet wat. Al waren deze nobake limoen cheesecake bites wel uiterst geschikt geweest. Heerlijk fris, zoet met een zuurtje. Net als dat ik van de zomer houd, houd ik ook van alles met een zuurtje. En zeker deze nobake limoen cheesecake bites.

Deze cheesecake bites zijn eigenlijk een gevalletje rest ‘afval’. Want het hele recept is ontstaan omdat ik weer eens allerlei ingrediënten over had. Zo lagen er nog limoenen die ik vergeten was in een ander gerecht. Had ik slagroom over omdat ik niet de hele verpakking nodig had in weer een ander recept. En sja, roomkaas heb ik altijd wel in de koelkast staan. Qua bodem kan je natuurlijk allerlei soorten koekjes gebruiken, dus ik keek gewoon naar wat er nog in de trommel zat.

Sja, en zo makkelijk ontstaat er bij mij dan een recept en ondanks dat hij kleur technisch misschien niet zo heel smakelijk oogt, is het echt een knaller! De smaak is echt fantastisch! Ik had 2 stukjes geproefd en ik werd zo blij, toen dacht ik, dit moet ik heel gauw weggeven anders eet ik het allemaal op. Dus ook hier kwamen m’n ouders weer to the rescue! Maar kon het niet laten om toch nog stiekem een paar blokjes achterover te drukken. Wil je het gedoe, al is het echt niet zo veel werk, van de limoenjam niet? Dan kan je die ook prima weglaten.

De temperaturen zakken weer wat, maar blijven nog heerlijk zomers de komende dagen. Duik dus de keuken in en maak deze nobake limoen cheesecake bites en geniet vooral!

Enjoy 🙂

Nobake lime cheesecake bites Baksels by Mandy

Nobake limoen cheesecake bites

Heerlijke cheesecake bites met een zuurtje!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 16
calorieën 132 kcal

Ingrediënten
  

  • 115 gr bastogne koekjes (11½ stuks)
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr roomkaas
  • 200 gr slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 limoenen (rasp)

Optioneel, limoen jam

  • el gelei suiker
  • 3 limoenen (1x rasp, 3x sap)

Instructies
 

  • Maal de koekjes fijn.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Smelt de boter en meng door de koekkruimels.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier (ik gebruikte een vierkante) en stort de kruimels hier in. Verdeel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Meng de roomkaas met het de rasp van 2 limoenen.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Klop de slagroom stevig met de vanille suiker en een zakje klopfix.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Meng de slagroom met de roomkaas tot een egaal mengsel.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Stort nu de roomkaas vulling op de koek bodem. Zet terug in de koelkast.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Verwarm nu de overige rasp en de limoensap in een steelpannetje, samen met de geleisuiker. Blijf roeren tot er deze een gelei achtige dikte heeft en laat dan afkoelen.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Smeer over de cheesecake en laat nog alles in z'n geheel nu nog 3 uur opstijven in de koelkast.
    Limoen cheesecake bites Baksels by Mandy
  • Snij in stukjes en geniet!

Notities

  • Voor de stevigheid gebruik ik altijd een A-merk roomkaas, in dit geval Philadelphia. 
Trefwoord Bites, Cheesecake, Gebak, Lekkernij, Lime, Limoen, Nobake

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept