Nobake limoen cheesecake bites
Heerlijke cheesecake bites met een zuurtje!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 16
calorieën 132 kcal
- 115 gr bastogne koekjes (11½ stuks)
- 40 gr ongezouten roomboter
- 200 gr roomkaas
- 200 gr slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanille suiker
- 2 limoenen (rasp)
Optioneel, limoen jam
- 1½ el gelei suiker
- 3 limoenen (1x rasp, 3x sap)
Maal de koekjes fijn.
Smelt de boter en meng door de koekkruimels.
Bekleed een bakvorm met bakpapier (ik gebruikte een vierkante) en stort de kruimels hier in. Verdeel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
Meng de roomkaas met het de rasp van 2 limoenen.
Klop de slagroom stevig met de vanille suiker en een zakje klopfix.
Meng de slagroom met de roomkaas tot een egaal mengsel.
Stort nu de roomkaas vulling op de koek bodem. Zet terug in de koelkast.
Verwarm nu de overige rasp en de limoensap in een steelpannetje, samen met de geleisuiker. Blijf roeren tot er deze een gelei achtige dikte heeft en laat dan afkoelen.
Smeer over de cheesecake en laat nog alles in z'n geheel nu nog 3 uur opstijven in de koelkast.
Snij in stukjes en geniet!
- Voor de stevigheid gebruik ik altijd een A-merk roomkaas, in dit geval Philadelphia.
Trefwoord Bites, Cheesecake, Gebak, Lekkernij, Lime, Limoen, Nobake