Het is volop lente en soms lijkt het al wel zomer. Veel buiten zijn, picknicken op het gras. Schommels hangen, de vogels fluiten. Ik kan hier intens van genieten, het buitenleven. Plankjes maken als de kids uit school komen. Buiten eten zodra het weer het enigszins toe laat.
Met dit mooie weer is food foto’s maken ook altijd een feestje. Dit kan lekker buiten, geen foto studio nodig. Heerlijk natuurlijk licht. Eten an sich is al veel makkelijker, kunnen zoveel lekkerder eten. Of naja lekkerder, anders, makkelijker ofzo.
En laten we dan alle ijsjes niet vergeten. Dit icm met heerlijk zomers fruit. Mango! Mango eten we ook graag gewoon zo, in een smoothie, fruitsalade, of een salsa bij de barbecue. Maar nu dus in een heerlijke roomijs. Verse mango in stukjes. Voor de extra smaak gebruikte ik nog wat gevriesdroogde mango poeder. Deze is verkrijgbaar bij Koro.nl Een bijzondere webshop waar je heerlijke natuurlijke producten kan shoppen.
Eet dit mango roomijs op een hoorntje om het feest compleet te maken. De hoorntjes van Jos Poell zijn de beste, vind ik dan 😉
Enjoy!
Mango roomijs
Equipment
- Vries vaste bak
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 verse mango
- gevriesdroogde mango poeder
Instructies
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix en flink door.
- Schil en snij de mango in stukjes.
- Voeg naar smaak, proef!, wat gevriesdroogde mango poeder toe. En ⅔ van de mango stukjes. Roer goed door.
- Doe het slagroommengsel in de vries vaste bak.
- Decoreer de overige mango er over en zet de bak, bedekt, in de vriezer voor zeker 8 uur of een hele nacht.
Notities
- De gevriesdroogde mango poeder heb ik van Koro. Koro is een fijne webshop met veel natuurlijke producten. Veelal in groot verpakkingen. Dan kan je mooi even voort!