Kipdijfilet shoarma

Zo het weekend is van start. En wel verdiend al zeg ik het zelf. 2 dagen, 2 schoolreisjes. Je kan me opvegen 😉 Nee, al met al was het best heel leuk. Schoolreisje nummer 1 ging naar het Archeon. Hier waren we als gezin al eens heen geweest, dus ik wist wat te verwachten. Het was er mega druk, veel scholen op schoolreisje en dus veel wachten. Iets te leerzaam denk ik voor menig leerling. Een schoolreisje, met groep 5, door de middeleeuwen. Ja, dat was voor de meeste toch een klein beetje afzien. Gelukkig maakte het boogschieten, vuur maken en de gladiatoren show het ruimschoots goed.

Met groep 2 gingen we naar Speelpark Oud Valkenveen. En ja dat was geweldig! De botsauto’s waren erg in trek, maar ook de grote glijbaan waar ze met matten van af konden roetsjen viel enorm in de smaak. Dat ik verder met tuterende oren 2x in de bus heen en weer heb moeten zitten dat nemen we maar op de koop toe. Al met al erg fijn om met beide kids mee te hebben gekund. Kindjes blij, mama blij. En veel mooie foto’s en herinneringen rijker.

Maar goed, na 2 van die reisjes was de eetlust natuurlijk flink aanwezig. Maar de puf van deze mama om nog in de keuken te staan was ver te zoeken. Dus na dag 1 was het Grillpaleis m’n grootste vriend en na dag 2 zei ik Hallo Jumbo pizza! Al moet ik zeggen dat als ik nog een restje had liggen van deze kipdijfilet shoarma, die je hier op de foto ziet, ik deze ook graag had opgesnoept!

Want deze kipdijfilet shoarma is de lekkerste die je ooit geproefd hebt! Mega mals en perfect op een pita broodje met een kloddertje knoflooksaus. Het is echt niet zo heel erg moeilijk en het is echt zoveel lekkerder dan kant en klare shoarma gekocht in de winkel. Er gaat wel even wat tijd in zitten en wil je alle smaken echt goed laten intrekken dan is het verstandig de avond voor het bakken alvast te beginnen. Lekker de kipdijfilet een nachtje in de marinade.

Eenmaal gemarineerd heb je nog maar een uurtje nodig, exclusief het rijgen 🙂 Wij deden het rijgen even met z’n 2e, de een hield de pin vast en de ander drukte de dijfilet over de pin heen. We maakte ook een flinke portie waar je met 8 personen van kan eten. Je kan het invriezen of gewoon het recept halveren mocht je het te veel vinden. Ik snap dat niet iedereen een rotisserie in huis heeft, maar je kan deze shoarma ook in de oven maken. Handig is dan om een stevige pin te gebruiken die recht op kan staan en wellicht niet te hoog te gaan, afhankelijk van de hoogte van de oven. Zet ook het geheel dan even in een ovenschaal of braadslede, zo wordt het vocht allemaal mooi opgevangen. Zet de oven dan op 180 graden en laat zo’n 1,5 à 2uur in de oven staan.

De kipdijfilet haal ik trouwens altijd bij Mr. Fillet, niet gesponsord, maar gewoon erg fan. Je merkt werkelijk het verschil. Deze kipdijfilet shoarma wil je dus niet missen en aangezien het weekend is en uitermate geschikte temperaturen komende dagen, kan je direct aan de slag! Ik maakte hiervoor trouwnes ook m’n eigen shoarma kruiden, het recept hiervoor volgt later. Maar je kan natuurlijk alle soorten shoarma kruiden gebruiken.

Nodig mensen uit of geniet gewoon lekker zelf van dit heerlijke malse vlees.
Of je deze kipdijfilet shoarma nu gaat maken of iets anders, heb een prachtig weekend.

Geniet!

Rotisserie Shoarma Baksels by Mandy

Kipdijfilet shoarma

Heerlijke malse shoarma van kipdijfilet.
Voorbereidingstijd 4 uur 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 8
calorieën 454 kcal

Equipment

  • Rotisserie

Ingrediënten
  

  • 2 kilo kippendijen
  • 4 el magere kwark
  • 3 el shoarma kruiden
  • 1 ananas

Instructies
 

  • Meng de kwark met de shoarma kruiden.
    Rotisserie Shoarma Baksels by Mandy
  • Leg de kip er in en meng goed, zodat elk stukje kip onder de marinade zit. Zet afgedekt voor 4 uur, maar nog liever een nacht, in de koelkast.
    Rotisserie Shoarma Baksels by Mandy
  • Schil en maak een ananas schoon. Snij, afhankelijk van de grote, of in tweeën of 2 dikke plakken. Wat je overhoudt, kan je zo op eten of los grillen.
  • Doe een plak ananas op het spit.
  • Rijg vervolgens alle kippendijen aan het spit en sluit af met een tweede stuk ananas.
    Rotisserie Shoarma Baksels by Mandy
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur van 200 ℃ heeft. Zet de kip in de rotisserie en laat een uur mooi draaien.
    Rotisserie Shoarma Baksels by Mandy
  • De kip is gaar en lekker sappig wanneer deze een kern temperatuur van 70℃ heeft.
  • Snij mooie dunne plakken af en serveer op een pita broodje!

Notities

  • Geen rotisserie? Gebruik dan je oven. 180 graden, 1,5 à 2 uur. Zet alles op een staande stevige verticale pin. Vergeet geen ovenschaal of braadslede er onder te zetten. 
Trefwoord Ananas, Barbecue, Bastard, BBQ, chicken, Kip, Kipdijfilet, Mr. Fillet, Pineapple, Rotiserrie, Shoarma, Shoarma kruiden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept