De eerste schooldag van dit schooljaar zit er weer op. Groep 3 & groep 6, wat gaat de tijd toch mega hard. Het lijkt wel hoe ouder we worden, hoe sneller de tijd. Ik probeer alles zoveel mogelijk vast te leggen in m’n geheugen en op de foto natuurlijk. Soms zou ik willen dat ze voor altijd klein konden blijven. Maar goed, dat gaat niet en elke leeftijd heeft z’n charme. De kleine man gaat gewoon naar groep 3! En wat is hij daar aan toe, wil leren lezen, rekenen en alles ontdekken. Hij is een grote spons die maar opneemt en opneemt. De kleine dame gaat naar groep 6, de bovenbouw! Pfoe, m’n moeder hart kan het maar moeilijk aan..
De kids gingen met veel plezier naar school en kwamen er met net zoveel plezier vandaan, dat is een goed teken en hopelijk blijft dat voorlopig even zo. De kleine man moest gelijk alweer afspreken, hij blijkt verkering te hebben! Kan er ook nog wel bij 😉 Inmiddels liggen ze beide als roosjes te slapen, want stiekem is het best spannend en vermoeiend allemaal.
Met het nieuwe schooljaar, start ook een nieuwe maand, september. Een drukke maand, vol verjaardagen, feestjes en uitjes. Maar ook de maand waarin plannen gemaakt worden voor de volgende zomer, want ja, je kan niet vroeg genoeg beginnen. Maar daarover volgt later meer, ik kan je wel vertellen er komt weer een super mooie en gave reis aan, iets met een deel 2. Ik houd het nog even cryptisch.





En met september starten ook weer de maanden met een ‘r’ er in, dat betekend dat o.a. de herfst er aankomt. Maar ik blijf liever nog even in de zomer hangen. De temperaturen werken in ieder geval goed mee en deze koekjes dragen ook hun steentje bij. Heerlijk fris, zuur en zoet tegelijk. Simpel te maken, geen gedoe. Door de suikervervanger laag in calorieën, zo kan je er eentje extra eten 😉
Het idee van deze koekjes kwam doordat ik 2 limoenen over had, vaak heb je voor recepten maar 1 of 2 limoenen nodig, dus je koopt er altijd te veel. Hier kwam de restjes dus mooi van pas. De combinatie van zoet en zuur doet het hier perfect. En ze passen ook erg goed bij het mooie (na)zomer weer.
Wellicht wil je ze liever vegan, dat kan ook vrij simpel. Gebruik een plantaarde roomboter en een plantaardige kwark en je hebt een heerlijk vegan limoen koekje. En ik snap dat 6 koekjes misschien wat weinig zijn, dus verdubbel of verdrievoudig gewoon het recept en je hebt meer koekjes om van te snoepen. De zomerse temperaturen houden komende week nog even aan, dus jump die keuken zodat je ook kan genieten van deze lekkere fris zoete limoen koekjes met een zuurtje!

Limoen koekjes
Ingrediënten
- 2 Limoenen, 2x rasp, 1x sap
- 65 gr ongezouten roomboter
- 100 gr suikervervanger + extra
- 20 gr kwark
- ½ tl vanille aroma
- 80 gr bloem
- ¼ tl bakpoeder
- ⅛ tl baksoda
- snufje zout
Instructies
- Meng de limoenrasp met de suiker en wrijf een goed door. Zo krijg je limoen suiker.
- Mix de boter met de suiker romig.
- Voeg de kwark, vanille en het limoen sap toe, mix door tot je het een geheel is.
- Voeg nu de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout toe tot je een egaal koekjes deeg hebt.
- Verdeel het koekdeeg in 6 gelijke bollen en rol door wat extra suiker heen.
- Leg een half uurtje in de vriezer.
- Bak ze, met afstand!, op een met bakpapier bekleedde bakplaat voor ongeveer 13 minuten. Onder bovenwarmte, 180℃, voorverwarmd. De boven kant blijft wat zacht, de bodem is stevig. Maak ze eventueel mooi rond met een glas of ronde koekjes uitsteker.
- Laat ze volledig op de bakplaat afkoelen.