Inmiddels zitten we hier alweer een dag of wat lekker te genieten in het mooie Frankrijk. Maar voor dat, dat zover was moesten we eerst nog een tent opzetten. Geen issue voor ons, doen we al heel wat jaren dus die gluurders hebben altijd het nakijken 😉 Dit jaar ging dat ietsje anders, niet dramatisch. Maar een tent opzetten met windkracht 5 is best een uitdaging. Het voordeel dan van een camping is, er zijn altijd mensen in de buurt. En wie denkt dat Fransen stug zijn? Dat valt best mee, ze schoten ter hulp en zo konden we ons onderzijl even goed neerleggen. 6×4 is wat onhandig met z’n tweeën en een bak wind.
Dankbaar voor de hulp, konden we hiernaar lekker samen verder en al met al staat met een klein uurtje de tent. Het inrichten duurt dan iets langer, maar dat is niet zo erg en ook wel weer leuk. Voor de kampeer liefhebber, wij kamperen met een Falco tent, Steenarend. Een flinke tent, want deze vrouw vind kamperen leuk, maar heeft ruimte nodig bij eventueel slecht weer. Enige luxe, yes! Twee mooie slaapcabines, kids een hokkie en papa en mama een hokkie.
En als de tent dan staat, dan begint het echte genieten. Kids gelijk de hort op, manlief even bijslapen na een zeer korte nacht en ik? Iedereen appen dat we zijn aangekomen, even camping checken en fotootjes maken van de tent.
’s Avonds konden we voor het avondeten zo aanschuiven bij onze lieve vriendjes. Voor alles was gezorgd en wat hebben we genoten. Uitzicht over de rivier, gezelligheid en 2 fantastische salades. Een betere start van de vakantie konden we niet hebben!
Na een lange dag, doken we semi optijd onze tent in was de eerste nacht op onze luchtbedjes weer een feit!


En dan ook hier nog even een camping recept want die mag niet ontbreken. Dit keer ons camping brood. Een brood wat we inmiddels al meerdere jaren maken. Een brood wat we op de barbecue maken, op onze camping barbecue, de Cobb. Ideaal! elke avond na dat deze z’n taak als kooktoestel weer heeft volbracht bakken we voor de volgende ochtend vast een heerlijk vers brood. Volkoren, de ene keer plain, de andere keer gevuld met een pitten/zaden mix. We hebben een speciale bakvorm voor dit brood, maar het kan ook gewoon met een springvorm of cake blik.
Een enkele keer bakken we het brood in de ochtend, lekker vroeg want het ruikt zo lekker. En ook nog een beetje warm is het brood zo lekker. Het lekkerst vind ik het met een plak extra belegen of oude kaas. Hoe kun je beter je dag beginnen? Het leukste vind ik dat dus op de camping alles mogelijk is. Zelf het bakken van een vers brood!
Ik ben benieuwd of je het ook aan durft, een brood bakken op de camping!

Camping brood
Equipment
- ronde bakvorm/springvorm
Ingrediënten
- 500 gr Volkorenmeel
- 500 ml karnemelk
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje gist
- 1 tl zout
- 4 el suiker
Optioneel
- pitten/zaden/noten/gedroogd fruit
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een egaal mengsel. Het is een plakkerig en nat geheel!
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het deeg hier in.
- Steek de barbecue aan en zet de bakvorm op de barbecue, indirecte hitte! Laat minstens een uur staan en check dan het brood. Het brood is klaar wanneer je er met een saté prikker in prikt en deze er schoon uit komt.
- Laat even of geheel afkoelen, net waar jij zin in hebt!
Notities
- Het is een camping brood, ik heb geen exacte temperatuur voor de barbecue. De ene keer is het brood met een uur klaar, het volgende duurt 1,5 uur.
- Calorieën zijn berekend op een heel brood, zonder toevoegingen.